Menu

Hoe kun je beleggen in Bitcoins?

Hoe kun je beleggen in Bitcoin?

Je kunt op verschillende manieren beleggen in Bitcoin. Je kunt Bitcoins aankopen om ze terug van de hand te doen op het moment dat hun waarde hoog is. Je kunt eveneens investeren in bedrijven die gerelateerd zijn aan de cryptovaluta. Mogelijk wil je in Bitcoins handelen.

Investeren in Bitcoin

Bitcoins bestaan al van in 2008 en sedert die tijd is de cryptovaluta bijna nooit uit het nieuws geweest. Het is daarom geen wonder dat er nog steeds mensen zijn die in Bitcoin willen investeren. Voor je begint met beleggen in de digitale valuta, is het belangrijk om weten dat dit geen belegging is zoals een andere. Je belegt niet in een bedrijf op de beurs. Je belegt in een valuta en dat maakt beleggen in Bitcoin helemaal anders dan traditioneel beleggen.

Bitcoin als belegging

Momenteel zijn er 16,7 miljoen bitcoins in omloop. Bitcoin werkt met een vooraf bepaald maximum aantal virtuele munten. Dit maximum bedraagt 21 miljoen Bitcoins. Dit gegeven samen met de hoge vraag maakt dat deze digitale valuta voor het moment zeer gegegeerd is bij beleggers.

Hoe hoog kan de prijs van Bitcoin stijgen?

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden. De prijs van de Bitcoin heeft net een ongekende hausse gekend en vertoond momenteel een dalende lijn. Ook in het verleden was er vaak sprake van een daling in waarde van de virtuele munt. De vraag die op ieders lippen prijkt, is dan ook of er een kans bestaat dat er zich in de toekomst nog eens zulke piek zal voordoen. We weten dat dit afhangt van de wet van vraag en aanbod.

We weten ook dat de Bitcoin gegeerd blijft omdat er slechts een bepaald aantal van in omloop komen en dat het maximale aantal nog niet bereikt is. Dit zijn punten die erop wijzen, dat het best mogelijk is dat de Bitcoin in de toekomst nog eens zal pieken.

Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin kopen kan je op online wisselkantoren, dit zijn websites die dienst doen als financiële markten en beurzen waar de virtuele valuta gekocht en verkocht kunnen worden. De bekendste wisselkantoren websites zijn:

Een goede raad voor wie Bitcoin wil kopen:

Beleggen in Bitcoin is een riskante onderneming. Plotse stijgingen en dalingen zijn niet abnormaal. Wie de koers van de digitale valuta over enkele jaren bekijkt, komt al snel tot de ontdekking dat deze koers op een grafiek hoge pieken en dalen vertoont. Wees voorzichtig met het investeren in Bitcoin. Hou er rekening mee dat je investering in rook kan opgaan!

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen