Menu

Hoeveel is Bitcoin waard, hoe wordt de prijs bepaald?

Hoeveel is Bitcoin waard, hoe wordt de prijs bepaald?


Prijs 1 Bitcoin = € 57885.77

Volume Bitcoin 24 uur: € 390,293,985.4 Miljoen

Totale Bitcoin markt: € 1,136.98 Biljoen


Hierboven de actuele prijs van Bitcoin in euro, het volume in de afgelopen 24 uur en de totale marktwaarde. Door het grote volume van deze digitale valuta en de schommelende prijzen, hebben we verder onderzoek gedaan naar de waarde van Bitcoin en hoe deze wordt bepaald.

Hoe wordt de prijs van Bitcoin berekend?

In het algemeen kun je stellen dat de prijs van de Bitcoin door de wet van vraag en aanbod wordt bepaald. Dit wil zeggen dat de prijs van de munt stijgt, wanneer heel veel mensen interesse hebben in Bitcoin en dat de prijs daalt op een moment dat de munt aan populariteit daalt. Daarnaast is het beperkt aantal Bitcoins dat in omloop is van groot belang. Dit gegeven heeft namelijk voor gevolg dat de Bitcoinproductie momenteel op een laag pitje staat en het aantal nieuwe Bitcoin steeds blijft dalen.

De prijs kan enkel stabiel gehouden worden, door een vraag te creëren die het niveau van inflatie van de munt volgt. Een beperkt aantal Bitcoin maakt de digitale munt immers gegeerd en dit leidt potentieel tot een grotere vraag en de daarbij horende inflatie. Dankzij het vastgestelde maximum aantal Bitcoins blijft de markt van deze munt bewust klein. Dit heeft voor gevolg dat kleine aankopen en verkopen al een relatief grote impact op de Bitcoinmarkt kunnen hebben. Dit heeft gevolgen voor de prijs van de Bitcoin en verklaart de grote schommelingen van de prijs van de cryptovaluta.

Investeren in schaarste

Bitcoin werkt met een vooraf bepaald maximum aantal virtuele munten. Dit maximum bedraagt 21 miljoen Bitcoins. Momenteel zijn er echter al 16,7 miljoen stuks in omloop. De schaarste van de virtuele munten en de combinatie met de hoge vraag maakt het voor beleggers een interessante belegging.

Wat is BP 148, en wat betekent het voor de toekomst van Bitcoin?

BP 148 is een upgrade van het Bitcoin algoritme dat in de loop van afgelopen zomer werd geïntroduceerd in de Bitcoingemeenschap. De kans bestaat dat dit algoritme niet op de algemene goedkeuring van de Bitcoinliefhebbers zal kunnen rekenen. Zodoende is het mogelijk dat de gemeenschap zich op zal splitsen in twee groepen. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor de waarde van de Bitcoin. Zo zou het zomaar kunnen dat een deel van de Bitcoins onbruikbaar zou kunnen worden. De kansen dat het zo ver zal komen zijn echter klein. De kans dat de prijs van de Bitcoin verder stijgt, is daarentegen wel reëel te noemen!

Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin kopen kan je op online wisselkantoren, dit zijn websites die dienst doen als financiële markten en beurzen waar de virtuele valuta gekocht en verkocht kunnen worden. De bekendste wisselkantoren websites zijn:

Een goede raad:

Beleggen in Bitcoin is een riskante onderneming. Plotse stijgingen en dalingen zijn niet abnormaal. Wie de koers van de digitale valuta over enkele jaren bekijkt, komt al snel tot de ontdekking dat deze koers op een grafiek hoge pieken en dalen vertoont. Wees voorzichtig met het investeren in Bitcoin. Hou er rekening mee dat je investering in rook kan opgaan!

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen