Menu

Bitcoin koers (BTC) live in euro

Hieronder een live chart van de Bitcoin koers in euro. Het is een Realtime live chart. Bitcoin koers (BTC) live in euro te volgen.


Hoe wordt de prijs van Bitcoin bepaald?

In het algemeen kun je stellen dat de prijs van de Bitcoin door de wet van vraag en aanbod wordt bepaald. Dit wil zeggen dat de prijs van de munt stijgt, wanneer heel veel mensen interesse hebben in Bitcoin en dat de prijs daalt op een moment dat de munt aan populariteit daalt. Daarnaast is het beperkt aantal Bitcoins dat in omloop is van groot belang. Dit gegeven heeft namelijk voor gevolg dat de Bitcoinproductie momenteel op een laag pitje staat en het aantal nieuwe Bitcoin steeds blijft dalen. De prijs kan enkel stabiel gehouden worden, door een vraag te creëren die het niveau van inflatie van de munt volgt.

Een beperkt aantal Bitcoin maakt de digitale munt immers gegeerd en dit leidt potentieel tot een grotere vraag en de daarbij horende inflatie. Dankzij het vastgestelde maximum aantal Bitcoins blijft de markt van deze munt bewust klein. Dit heeft voor gevolg dat kleine aankopen en verkopen al een relatief grote impact op de Bitcoinmarkt kunnen hebben. Dit heeft gevolgen voor de prijs van de Bitcoin en verklaart de grote schommelingen van de prijs van de cryptovaluta.

Is het mogelijk om de waarde van de Bitcoin te voorspellen of te berekenen?

Het antwoord op deze vraag is zeer eenvoudig. Dit is niet mogelijk. Bitcoin volgt de wet van vraag en aanbod. Wat dit aspect betreft, is de digitale valuta goed te vergelijken met regulier geld. Bitcoin mag dan wel een nieuwe speler zijn in de financiële wereld, maar toch vertoont deze munt veel meer gelijkenissen met traditioneel geld dan je op het eerste zicht zou vermoeden.

Hoe hoog kan de prijs van de Bitcoin gaan?

Ook op deze vraag is het moeilijk om een goed antwoord te formuleren. Toen de Bitcoin enkele jaren geleden voor het eerst de drempel van de € 1000 overschreed, volgde in de periode daarop een lange tijd van opeenvolgende dalingen. Op een bepaald moment was de Bitcoin nog maar € 200 waard. Toen was het nog onvoorstelbaar dat de Bitcoin ooit nog € 20.000 waard zou kunnen zijn. Ook nu is de koers weer in dalende lijn. Het is m.a.w. onvoorspelbaar of deze daling zal blijven duren of we enige tijd later weer op een hausse afstevenen!

Kan een live Bitcoinkoers ook voorspellingen doen?

Live een grafiek volgen is een ding dat je kunt doen om je winst of verlies bij te houden. Het zou nog handiger zijn, mocht je ook daadwerkelijk de verdere evolutie van de waarde van de Bitcoin kunnen voorspellen aan de hand van enkele duidelijke parameters. Plotse stijgingen en dalingen van 10% zijn niet abnormaal. Het is dan ook belangrijk om weten wat de koers van de cryptovaluta bepaalt. Zoals eerder vermeld, volgt de koers in grote mate de wet van vraag en aanbod. De live Bitcoinkoers met een visuele grafiek is dan wel een handige tool om de koers in het oog te houden, een tool om de toekomstige prijs te bepalen, is het echter niet!

Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin kopen kan je op online wisselkantoren, dit zijn websites die dienst doen als financiële markten en beurzen waar de virtuele valuta gekocht en verkocht kunnen worden. De bekendste wisselkantoren websites zijn:

Een goede raad voor wie Bitcoin wil kopen:

Beleggen in Bitcoin is een riskante onderneming. Plotse stijgingen en dalingen zijn niet abnormaal. Wie de koers van de digitale valuta over enkele jaren bekijkt, komt al snel tot de ontdekking dat deze koers op een grafiek hoge pieken en dalen vertoont. Wees voorzichtig met het investeren in Bitcoin. Hou er rekening mee dat je investering in rook kan opgaan!

Wie Bitcoin of een andere cryptovaluta wil kopen, doet er goed aan om klein te beginnen. Je kunt Bitcoin ook kopen voor bedragen zoals € 20 of € 50. Je bezit dan maar een heel klein beetje Bitcoin, maar dat kan groeien! Tegelijk ben je er zeker van dat je niet te veel geld kwijtraakt, mocht de koers nu helemaal kelderen.

Bitcoin koers live euro

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen

Volg bronso