Menu

Plugnet opent opleidingscentrum voor laadpaal installateurs

Plugnet opleidingscentrum laadpaal installateur

In samenwerking met Wallbox opent Plugnet een trainingscentrum voor het opleiden van installateurs van laadpalen. Door de stijgende verkoop van elektrische wagens en om de elektrificatie van het wagenpark op te vangen zijn de komende jaren ongeveer 8000 extra installateurs nodig.

Praktijkopleidingscentrum voor laadpaal installateurs

Met het openen van een trainingscentrum en het opleiden van installateurs wil Plugnet op advies van de VDAB een plan bereiken dat er de komende jaren genoeg installateurs zijn voor alle laadpalen die niet alleen bij de mensen thuis maar ook op semipublieke plaatsen moeten worden neergezet.

Vlaanderen legt de lat hoog tegen 2025 wilt de regering 35.000 publieke laadpunten plaatsen. In ons land zijn er momenteel 11.641 publieke laadpunten, waarvan 4.812 in Vlaanderen. Het tekort aan technische installateurs die nodig zijn is nu al aanzienlijk. Met 80 procent meer openstaande vacatures in een jaar raadt de VDAB installatiebedrijven aan zelf installateurs op te leiden.

Wallbox samenwerking op gebied van laadpalen

Plugnet officiële distributeur en importeur van Wallbox laadpalen in België, gaat de samenwerking aan met Wallbox om installateurs te trainen om zowel particuliere klanten als zakelijke klanten te kunnen voorzien in de installatie, oplevering en het onderhoud van Wallbox laadoplossingen.

Wallbox rekent op een sterke groei van het aantal elektrische auto’s en de verkoop van laadoplossingen om deze op te laden. De groei is mede te danken aan de autofabrikanten die meer en meer betaalbare modellen van elektrische auto’s op de markt brengen.

Een tweede grote bijdragende factor in de verkoop van elektrische wagens zijn de verschillende steunpakketten en fiscale voordelen die door de huidige regering worden toegekend om elektrisch rijden te stimuleren.

Recordaantal aanvragen voor laadpaal installaties

Plugnet een vaste waarde in de wereld van laadoplossingen voor elektrische wagens ziet dit jaar ook het aantal aanvragen voor laadpaal installaties verdubbelen. Het bedrijf dat laadpalen verkoopt, onderhoud en installeert krijgt een recordaantal aanvragen binnen dankzij de forse toename van de verkoop van het aantal elektrische auto’s.

Plugnet zoekt 15 extra laadpaal installateurs

Om de vraag naar laadpaal installaties op te vangen en te kunnen blijven opvolgen is Plugnet dit jaar op zoek naar 15 extra technische laadpaal installateurs. Het grootste deel van de openstaande vacatures is voor installatiewerkzaamheden in de particuliere markt, thuis opladen blijft in België nog steeds de meest populaire laadmethode.

Website: www.plugnet.be

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen