Menu

Bitcoin kopen - Nederland met iDEAL, PayPal en Creditcard

Bitcoin kopen

Bitcoins kopen, is over het algemeen gemakkelijk. Bitcoin kopen kan via online wisselkantoren, dit zijn websites die dienst doen als financiële markten en beurzen waar de virtuele valuta gekocht en verkocht kunnen worden.

Bitcoin kopen Nederland

Wie de virtuele munt wil kopen, kan dit op 3 verschillende manieren doen:

1. Via een online wisselkantoor: Online wisselkantoren treden op als tussenpersoon voor de verkoop van Bitcoin. Wie zich bij zulk wisselkantoor aanmeldt, moet zijn of haar identiteit opgeven. Vaak wordt er gewerkt met bankrekeningen, waardoor je anonimiteit minder gewaarborgd is. Verder doe je er goed aan om de solvabiliteit van een dergelijk wisselkantoor na te gaan. Indien het kantoor failliet gaat, ben je de dupe. Deze Bitcoin wisselkantoor zijn niet gereguleerd en genieten niet van enige vorm van staatswaarborg. Voorbeelden van bekende online wisselkantoren zijn: Axiras en Bitonic.

2. Online peer-to-peer marktplaatsen: Op deze websites vind je twee soorten gebruikers. Je vindt er mensen die dingen willen kopen met Bitcoin, maar nog niet over een wallet beschikken en aan de andere kant mensen die Bitcoin willen kopen met een bankkaart of creditcard. Deze partijen kunnen elkaar helpen en worden zo bij elkaar gebracht.

3. Direct aan iemand anders verkopen of hiervoor een tussenpersoon gebruiken Bitcoin direct verkopen, dat kan op websites zoals Coinbase, LocalBitcoins, BitBargain en Bittlylicious. Wanneer je je aanmeldt, moet je aangeven dat je als verkoper wil optreden. Bij het kiezen van een website, moet je ook even bekijken of je deze site wel vanuit Nederland kunt gebruiken. Een aantal sites werkt enkel vanuit het VK of de VS.

Bitcoin kopen met iDEAL, PayPal en Creditcard

Bitcoin kopen kan je op online wisselkantoren, dit zijn websites die dienst doen als financiële markten en beurzen waar de virtuele valuta gekocht en verkocht kunnen worden. De bekendste wisselkantoren websites zijn:

Coins kopen, investeren in Bitcoin

Bitcoins bestaan al van in 2008 en sedert die tijd is de cryptovaluta bijna nooit uit het nieuws geweest. Het is daarom geen wonder dat er nog steeds mensen zijn die in Bitcoin willen investeren. Voor je begint met beleggen in de digitale valuta, is het belangrijk om weten dat dit geen belegging is zoals een andere. Je belegt niet in een bedrijf op de beurs. Je belegt in een valuta en dat maakt beleggen in Bitcoin helemaal anders dan traditioneel beleggen.

Bitcoin als belegging

Momenteel zijn er 16,7 miljoen bitcoins in omloop. Bitcoin werkt met een vooraf bepaald maximum aantal virtuele munten. Dit maximum bedraagt 21 miljoen Bitcoins. Dit gegeven samen met de hoge vraag maakt dat deze digitale valuta voor het moment zeer gegegeerd is bij beleggers.

Bitcoin koers live volgen

Live een grafiek volgen is een ding dat je kunt doen om je winst of verlies bij te houden. Het zou nog handiger zijn, mocht je ook daadwerkelijk de verdere evolutie van de waarde van de Bitcoin kunnen voorspellen aan de hand van enkele duidelijke parameters. Plotse stijgingen en dalingen van 10% zijn niet abnormaal. Het is dan ook belangrijk om weten wat de koers van de cryptovaluta bepaalt. Zoals eerder vermeld, volgt de koers in grote mate de wet van vraag en aanbod. De live Bitcoinkoers met een visuele grafiek is dan wel een handige tool om de koers in het oog te houden, een tool om de toekomstige prijs te bepalen, is het echter niet!

Hoe wordt de prijs van Bitcoin berekend?

In het algemeen kun je stellen dat de prijs van de Bitcoin door de wet van vraag en aanbod wordt bepaald. Dit wil zeggen dat de prijs van de munt stijgt, wanneer heel veel mensen interesse hebben in Bitcoin en dat de prijs daalt op een moment dat de munt aan populariteit daalt. Daarnaast is het beperkt aantal Bitcoins dat in omloop is van groot belang. Dit gegeven heeft namelijk voor gevolg dat de Bitcoinproductie momenteel op een laag pitje staat en het aantal nieuwe Bitcoin steeds blijft dalen. De prijs kan enkel stabiel gehouden worden, door een vraag te creëren die het niveau van inflatie van de munt volgt.

Een beperkt aantal Bitcoin maakt de digitale munt immers gegeerd en dit leidt potentieel tot een grotere vraag en de daarbij horende inflatie. Dankzij het vastgestelde maximum aantal Bitcoins blijft de markt van deze munt bewust klein. Dit heeft voor gevolg dat kleine aankopen en verkopen al een relatief grote impact op de Bitcoinmarkt kunnen hebben. Dit heeft gevolgen voor de prijs van de Bitcoin en verklaart de grote schommelingen van de prijs van de cryptovaluta.

Is het mogelijk om de waarde van de Bitcoin te voorspellen?

Het antwoord op deze vraag is zeer eenvoudig. Dit is niet mogelijk. Bitcoin volgt de wet van vraag en aanbod. Wat dit aspect betreft, is de digitale valuta goed te vergelijken met regulier geld. Bitcoin mag dan wel een nieuwe speler zijn in de financiële wereld, maar toch vertoont deze munt veel meer gelijkenissen met traditioneel geld dan je op het eerste zicht zou vermoeden.

Hoe hoog kan de prijs van de Bitcoin gaan?

Ook op deze vraag is het moeilijk om een goed antwoord te formuleren. Toen de Bitcoin enkele jaren geleden voor het eerst de drempel van de € 1000 overschreed, volgde in de periode daarop een lange tijd van opeenvolgende dalingen. Op een bepaald moment was de Bitcoin nog maar € 200 waard. Toen was het nog onvoorstelbaar dat de Bitcoin ooit nog € 20.000 waard zou kunnen zijn. Ook nu is de koers weer in dalende lijn. Het is m.a.w. onvoorspelbaar of deze daling zal blijven duren of we enige tijd later weer op een hausse afstevenen!

Waar Bitcoins kopen?

Bitcoin kopen kan je via Axiras, Litebit, Bitvavo en Coinbase met Paypal, Mastercard en Creditcard. Via de website Bitonic en BTC Direct, is iDeal en Paypal één van de betaalmogelijkheden.

Een goede raad voor wie Bitcoin wil kopen:

Beleggen in Bitcoin is een riskante onderneming. Plotse stijgingen en dalingen zijn niet abnormaal. Wie de koers van de digitale valuta over enkele jaren bekijkt, komt al snel tot de ontdekking dat deze koers op een grafiek hoge pieken en dalen vertoont. Wees voorzichtig met het investeren in Bitcoin. Hou er rekening mee dat je investering in rook kan opgaan!

Wie Bitcoin of een andere cryptovaluta wil kopen, doet er goed aan om klein te beginnen. Je kunt Bitcoin ook kopen voor bedragen zoals € 20 of € 50. Je bezit dan maar een heel klein beetje Bitcoin, maar dat kan groeien! Tegelijk ben je er zeker van dat je niet te veel geld kwijtraakt, mocht de koers nu helemaal kelderen.

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen