Menu

Zal Bitcoin verder blijven stijgen, hoe hoog kan de prijs gaan?

Bitcoin stijgen

De prijs van de Bitcoin heeft net een ongekende hausse gekend en vertoond momenteel een dalende lijn. Ook in het verleden was er vaak sprake van een daling in waarde van de virtuele munt. De vraag die op ieders lippen prijkt, is dan ook of er een kans bestaat dat er zich in de toekomst nog eens zulke piek zal voordoen.

We weten dat dit afhangt van de wet van vraag en aanbod. We weten ook dat de Bitcoin gegeerd blijft omdat er slechts een bepaald aantal van in omloop komen en dat het maximale aantal nog niet bereikt is. Dit zijn punten die erop wijzen, dat het best mogelijk is dat de Bitcoin in de toekomst nog eens zal pieken. Er zijn echter ook andere signalen!

Is het mogelijk om de waarde van de Bitcoin te voorspellen of te berekenen?

Het antwoord op deze vraag is zeer eenvoudig. Dit is niet mogelijk. Bitcoin volgt de wet van vraag en aanbod. Wat dit aspect betreft, is de digitale valuta goed te vergelijken met regulier geld. Bitcoin mag dan wel een nieuwe speler zijn in de financiële wereld, maar toch vertoont deze munt veel meer gelijkenissen met traditioneel geld dan je op het eerste zicht zou vermoeden.

Hoe hoog kan de prijs van de Bitcoin gaan?

Ook deze vraag is moeilijk te beantwoorden. Toen de Bitcoin enkele jaren geleden voor het eerst de drempel van de € 1000 overschreed, volgde in de periode daarop een lange tijd van opeenvolgende dalingen. Op een bepaald moment was de Bitcoin nog maar € 200 waard. Toen was het nog onvoorstelbaar dat de Bitcoin ooit nog € 20.000 waard zou kunnen zijn. Ook nu is de koers weer in dalende lijn. Het is m.a.w. onvoorspelbaar of deze daling zal blijven duren of we enige tijd later weer op een hausse afstevenen!

Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin kopen kan je op online wisselkantoren, dit zijn websites die dienst doen als financiële markten en beurzen waar de virtuele valuta gekocht en verkocht kunnen worden. De bekendste wisselkantoren websites zijn:

Een goede raad:

Beleggen in Bitcoin is een riskante onderneming. Plotse stijgingen en dalingen zijn niet abnormaal. Wie de koers van de digitale valuta over enkele jaren bekijkt, komt al snel tot de ontdekking dat deze koers op een grafiek hoge pieken en dalen vertoont. Wees voorzichtig met het investeren in Bitcoin. Hou er rekening mee dat je investering in rook kan opgaan!

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen