Menu

Zijn er gezondheidsvoordelen aan tabak of nicotine?

Tabak, gebruikt worden voor specifieke doeleinden is lang beschouwd als veilig, zo niet gezond in haar geschiedenis te zijn. Inheemse Amerikanen begrepen en gewaardeerd zijn giftigheid bij overmatig ofwel in hoeveelheid of gebruikte frequentie. Beperkt tot specifieke ceremonies en de farmacopee van de medicijnmannen en vrouwen, werd tabak beschouwd als een zeer aanvaardbare geneeskrachtig kruid. Het werd gebruikt als een pijnstiller voor oorpijn en kiespijn en af en toe als een kompres. Het werd gebruikt door de woestijn Indiërs aan een remedie voor verkoudheid, vooral als vermengd met de bladeren van de kleine woestijn salie, of de wortel van de Indiase balsem of hoesten wortel, dat werd gedacht bijzonder goed voor astma en tuberculose te zijn. Bovendien werd vaak gegeten te worden gebruikt als een zuiverend of klysma. In 1571, een Spaanse arts schreef een boek over de geschiedenis van geneeskrachtige planten van de Nieuwe Wereld, met inbegrip van tabak, die werd gedacht dat 36 gezondheidsproblemen te genezen. Toen tabak eerst aankwam in het Ottomaanse Rijk, trok de aandacht van artsen en werd een algemeen voorgeschreven medicijn voor vele kwalen. Tot aan de eerste Surgeon General, aos Report in 1964, tabak bedrijven aangeworven vaak de steun van artsen om het roken te promoten. Men kan jaren 1950 tv-commercials en advertenties in tijdschriften te zien met artsen, glamoureuze film-en tv-sterren, en zelfs atleten bevorderen van het gebruik ervan.

Hoewel het idee van tabak een toekenning van voordelen voor de gezondheid van vandaag lijkt bijna belachelijk, de kwestie van de nicotine, AOS positieve invloed op de gezondheid blijft fel onderzocht. Een aantal mensen met neuropsychiatrische aandoeningen hebben de neiging om zwaar te roken. Deze voorwaarden omvatten attention deficit hyperactivity disorder (ADHD), depressie en schizofrenie. Aan al deze voorwaarden te delen het symptoom van onoplettendheid als een onderliggend probleem. Nicotine, als stimulans, effecten dopamine, een belangrijke neurotransmitter in het vasthouden van de aandacht. Studies met behulp van functionele magnetische resonantie imaging (fMRI) bij rokers aantonen dat nicotine duidelijk de activiteit van gebieden van de hersenen bekend betrokken te worden in de aandacht verbeterd. Daarnaast hebben onderzoekers specifieke genen die nicotinereceptoren in schizofrenen worden verminderd gevonden. Een recente studie uitgevoerd door Robert Freedman, MD, van de Universiteit van Colorado en gepubliceerd in het nummer van Archives of Psychiatry juni 2006, testte een medicijn dat die specifieke nicotine receptor richt. In dat kleine studie, het geneesmiddel, bekend als DMXB-A, bleek bepaalde cognitieve symptomen bij schizofrenie verbeteren. Paul Newhouse aan de Universiteit van Vermont onderzoekt nicotine en nicotine-gerelateerde geneesmiddelen bij ADHD.

Rokers blijken lagere neurodegeneratieve ziekten, zoals Alzheimer, ziekte aos, ziekte van Parkinson, multiple sclerose en Huntington chorea hebben. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat nicotine verhoogt de neurotransmitters dopamine en acetylcholine, welke rollen spelen in deze omstandigheden. Newhouse experimenteert ook met het gebruik van nicotinepleisters tot milde cognitieve stoornis, een mogelijke voorloper van Alzheimer, de ziekte van aos behandelen.

Nicotine speelt ook een rol in zwaarlijvigheid en pijn. Nicotine verleden werd gebruikt om kiespijn behandelen. Bij dieren is aangetoond bescheiden pijn te verlichten. Onlangs, epibatidine, een middel dat wordt onttrokken uit een Zuid-Amerikaans kikker die werkt op nicotinereceptoren, gevonden 200 maal krachtiger dan morfine blokkeert pijn bij dieren. Andere onderzoekers hebben aangetoond dat intranasaal nicotine vermindert de behoefte aan morfine in sommige postoperatieve patiënten. Nicotine wordt ook onderzocht in gewichtsbeheersing, een probleem elke ex-roker worstelt met kort nadat ze stoppen. Nicotine lijkt te up-reguleren bepaalde hormonen die een rol spelen bij de regeling van de eetlust, zodat de eetlust wordt onderdrukt door hun stijging. In een studie bij ratten, waren de dieren in staat om niet alleen het gewicht, maar ook 20% van hun lichaamsgewicht te verliezen. Nicotine invloed blijken te hebben alle moleculen waarvan bekend is dat gewicht beïnvloeden, waarbij een van de eerste nicotinebased behandelingen die niet worden gerookt verbonden zijn.

Voordat u naar een nicotine vervangende therapie voor de behandeling of, Äúprevent, AU een van deze voorwaarden, is het belangrijk om te onthouden dat het onderzoek is aan de gang en geen van de hier genoemde voordelen zijn ofwel goed gevalideerd of zonder risico's. Het risico van nicotine zijn bekend, met name bij gebruik in overmaat, en met name omvatten cardiorespiratoire collaps en dood, afgezien van de risico's van elk stimulerend middel dat verslavend.

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen