Menu

Drugsbazen in Rio hebben wachtlijsten

Door de heersende armoede in Rio worden de jongeren aangetrokken door de dure en luxe kleding, auto´s en de mooie vrouwen. Daar is geld voor nodig. Geld dat verdiend kan worden in de drugshandel. Vrijwel alle jongeren wachten op zo´n kans, een kans op een “beter” leven. Dat eigenlijk alleen de bazen van de drugshandel echt grof geld verdienen, weet niet iedereen. Koopkracht voor drugs in het arme Rio is namelijk zeer gering.

Lees meer...

Gecontroleerde wijken in Rio door de drugsmaffia

Doordat vele wijken in Rio worden gecontroleerd door de drugsmaffia en de drugskartels, wordt het de IBISS soms erg moeilijk gemaakt om te kunnen onderhandelen voor een doorstart van een project ten behoeve van de arme straatkinderen. Een enkele keer, tijdens verkiezingen of als er goede sier gemaakt moet worden in het buitenland zoals bijvoorbeeld met de aankomende Olympische Spelen, heersen zowel het leger als de politie in deze wijken. Het ontbreekt de overheid aan macht, mankrachten en aan geld om een constante bezetting van de sloppenwijken in de “heuvels” van Rio te kunnen realiseren.

Lees meer...

Strategische ligging van de stad Rio de Janeiro

Rio zou je grof weg kunnen indelen in 2 stukken:

  • Het “asfalt”, daar waar de “rijken” wonen,
  • De “heuvel”, daar waar de sloppenwijken staan, waar (bittere) armoede en straatkinderen naast de drugskartels heersen.


Afhankelijk van de stand van de burgeroorlog onder de drugsmaffia in Rio, kan de gang naar boven
de “heuvel” op door smalle steegjes een behoorlijk gevaarlijke onderneming zijn! Spanningen kunnen
behoorlijk oplopen als een baas van een drugskartel wordt vastgezet: de drugshandel mist leiding en
het geweld loopt dan werkelijk de spuigaten uit! Kinderen die sterven door verdwaalde kogels.

Lees meer...

Oorzaken geweld in Rio

In de jaren tachtig van de vorige eeuw zwaaide de linkse gouverneur Leonel Brizola de scepter over de stad Rio de Janeiro. Zijn beleid was dat de politie niet de “heuvel” opmocht. Drugsbendes en de drugsmaffia kreeg de vrije hand door het ontbreken van enige controle op de “heuvel” in Rio. Zo ontstonden de drugskartels, zij hadden immers alle ruimte om zich te vestigen en te organiseren. Een andere oorzaak zou gezocht kunnen worden in de extreem ongelijke welvaartsverdeling binnen de Braziliaanse samenleving. Verder ontbreekt het aan echt goede mogelijkheden voor opleiding, wonen en werken voor de arme bevolking, met als resultaat dat door sociale uitsluiting de jeugd in de armen van de drugs, drugsbendes en geweld worden gedreven.

Lees meer...

Bevolking: milities versus drugsbende

De bevolking van Rio de Janeiro heeft het zeer zwaar te stellen met zowel de drugsbendes als de milities in de stad. De milities troggelen geld van ze af, geld dat ze niet hebben en dankzij de drugsbendes vallen er velen onnodige doden en is het geweld op straat niet te overzien. Het enige grote pluspunt voor de bevolking van Rio is: de drugsbendes en de drugsmaffia zijn overwegend goed voor de mensen. Of dit nu een echt pluspunt is…

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen