Menu

Wat is LSI /Latent Semantic Indexing?

Wat is LSI

In de analyse van zoekmachines speelt de "Latent Semantic Indexing", afgekort de LSI een belangrijkte factor. Het bepaalt als één van de onderdelen van de on-page optimalisatie hoe hoog een pagina wordt gerankt voor een bepaald zoekwoord.

Definitie LSI

LSI zijn woorden die grote verbanden aantonen of zeer relevant zijn tot elkaar. Denk hierbij aan synoniemen, meervoudsvormen, enkelvoudsvormen en verkleinwoorden van het hoofdzoekwoord.

Hoe werkt LSI?

Er bestaan verschillende manieren om webpagina’s te indexeren door zoekmachines. LSI of Latent Semantic Indexing is er maar één van. Bij deze techniek wordt naar verbanden gezocht in de tekst van een webpagina, dit gebeurt aan de hand van wiskundige formules.

Lees meer...

SEO: geen éénmalige taak? Voortdurend in beweging

Alles wat op het internet staat gaat snel, behalve het opbouwen van een goede ranking. Wil je aan de top staan en daar blijven moet je continu blijven werken aan de website. SEO is voor de volhouder. Zo moet je het ook bekijken wanneer je spreekt over zoekmachine optimalisatie.

De manier waarop Google Ranking werkt

Google maakt gebruik van een geavanceerd en gepatenteerd algoritme voor de rangschikking van websites en gebruikt daarvoor meer dan 200 verschillende criteria voor de berekening, die elk op hun eigen manier meetellen en na verloop van tijd kunnen veranderen.

Omdat het algoritme steeds verandert, werken de specifieke technieken van voorheen niet meer zo goed. Dit is belangrijk om te weten wanneer de positie van je website lijkt te veranderen zonder aanwijsbare reden. Om deze reden moet het optimaliseren van je website niet worden beschouwd als een éénmalige taak.

10 redenen waarom SEO geen éénmalige taak is

De algoritmes van Google zijn constant in beweging. Dat is al één van de voornaamste redenen. Los daarvan zijn er nog andere belangrijke redenen; de markt die steeds aan verandering onderhevig is, je concullega’s die evenmin niet stilzitten, gebruikers die op hun beurt veranderen en ook de plaats waar je zaken doet er heel anders kan uitzien dan een tijd geleden. De 10 belangrijkste redenen lichten we hieronder even toe.

Lees meer...

Hoog ranken in Google: SEO voor beginners

We willen allemaal dat onze website hoger rankt in de zoekresultaten van Google en de beste manier om dit te bereiken is door middel van SEO (search engine optimization). Als het gaat om SEO bestaan er helaas een hoop misverstanden waardoor de meeste mensen nauwelijks weten waar te beginnen.

Om van start te gaan met SEO is het verstandig om in ieder geval de basisprincipes onder de knie te krijgen en die vervolgens toe te passen. We hebben een korte lijst met de basisprincipes van SEO samengesteld, die hopelijk zal helpen enig licht te werpen op het onderwerp.

De manier waarop Google Ranking werkt

Google maakt gebruik van een geavanceerd en gepatenteerd algoritme voor de rangschikking van websites en gebruikt meer dan 200 verschillende criteria voor de berekening, die elk op hun eigen manier meetellen en na verloop van tijd kunnen veranderen. Omdat het algoritme steeds verandert, werken de specifieke technieken van voorheen niet meer zo goed. Dit is belangrijk om te weten wanneer de positie van je site lijkt te veranderen zonder aanwijsbare reden. Om deze reden moet het optimaliseren van je site niet worden beschouwd als een eenmalige taak maar moet je altijd proberen om je teksten aan te passen.
De Google-algoritmes kunnen worden onderverdeeld in twee groepen van factoren:

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen