Blog https://www.bronso.nl Fri, 19 Apr 2024 09:57:05 +0000 nl-nl Wat is Google AMP en hoe werkt het? https://www.bronso.nl/blog/mobile/wat-is-google-amp https://www.bronso.nl/blog/mobile/wat-is-google-amp

Wat is Google AMP

Er wordt al sinds 2015 gesproken over de Accelerated Mobile Pages van Google. Het eigenlijke project werd op 24 februari 2016 uitgerold. Maar wat is AMP precies en welke voordelen biedt het? We zochten het voor je uit!

Wat is AMP?

AMP zijn ultralichte versies van klassieke HTML-pagina’s. Ze werden ontwikkeld om snel geladen te kunnen worden op een mobiel apparaat. Het grote voordeel van de AMP is dat ze erg rap zijn en daarom zeer geschikt voor ongeduldige mobiele gebruikers. Hun nadeel is echter dat de techniek niet toelaat om veel toeters en bellen te gebruiken. Statische content werkt het best in combinatie met AMP.

Hoe werkt AMP?

AMP werkt met de minimale elementen die nodig zijn om een gebruiker een webpagina te laten bekijken op een mobiel apparaat. Je vindt hier dus geen zware Java technieken in terug, tenzij een absolute uitgeklede versie. Dit noemen we de Javascript library.

Verder zitten de AMP pagina’s in de cache van Google. In vele gevallen zie je geen foto’s of advertenties verschijnen. Er wordt met deze techniek absolute voorrang gegeven aan de inhoud die van essentieel belang is. Enkel wanneer de tekst verschijnt, worden nadien de foto’s en de advertenties geladen.

De techniek achter AMP

  • AMP html: deze vorm van html is gebaseerd op klassieke html in uitgeklede versie, die aangevuld wordt met de specifieke AMP kenmerken.
  • AMP javascript: javascript wordt hier vanaf een externe bron geladen om het geheel niet te overbelasten. Op die manier worden de elementen niet tegelijk geladen en kunnen de pagina’s sneller verschijnen.
  • AMP cache: actieve AMP’s zitten in de cache van Google verwerkt en worden via een proxy systeem aan de gebruiker getoond. Dit gebeurt via de CDN of content delivery network.

Wie gebruikt AMP?

De AMP techniek is het best geschikt voor vlakke content. Je vindt dit soort webpagina’s dus meestal terug bij mobiele versies van online kranten of ander digitaal leesvoer.

Hoe weet je dat je een AMP pagina bekijkt?

In de zoekresultaten van de zoekmachine Google wordt door middel van een icoontje gemeld dat de getoonde webpagina in de lijst een AMP pagina is. Wie op een gewone pc thuis surft, krijgt het icoon niet te zien. Het wordt enkel getoond wanneer het relevant is voor de internetgebruiker om te weten dat hij of zij een AMP pagina kan bezoeken. Verder moet je er ook mee rekening houden dat momenteel er nog geen AMP versie bestaat van elke site die je in Google kunt vinden. Ook belangrijk om weten is dat het icoon pas verschijnt op het moment dat je aan het surfen bent met een heel langzame internetverbinding. Samengevat komt het hier op neer: je wordt enkel verwittigd dat je AMP pagina’s kunt gebruiken, wanneer je ze ook effectief nodig hebt.

Hoe kun je AMP pagina’s juist weergeven en valideren?

  • Bij AMP mag je geen klassieke javascript gebruiken, tenzij de AMP javascript library.
  • In de hoofding van de pagina moet verwezen worden naar de desktop versie van de AMP pagina’s.
  • In Chrome kun je de developer tool gebruiken om een AMP pagina te valideren.
  • Je vindt AMP ook terug in de Google Search Console
  • Je vermeldt het best /amp bij een AMP variant van een klassieke webpagina
  • Er bestaat een WordPress plug-in die WordPress berichten klaar kan stomen voor AMP.

Revolutionair of slechts een kleine verandering

Behalve Google werken ook andere bedrijven en instanties aan de ontwikkeling van de Accelerated Mobile Pages mee: ook Twitter en mediabedrijven zoals de BBC en de New York Times werkten mee aan dit project. Bijkomend kregen deze ook de hulp van advertentieplatformen zoals Double Click en Adsense.

Deze nieuwe techniek biedt vele mogelijkheden. Je vindt de techniek nu alleen nog maar terug op de websites van grote mediakanalen. Bij klassieke websites wordt er nog maar weinig gebruikgemaakt van de nieuwe techniek. Zodoende kan het overbodig lijken om standaard voor statische pagina’s een AMP versie te voorzien. Het feit dat AMP nu al op fouten kan worden gecontroleerd in de Google Search Console, wil echter wel zeggen dat er plannen bestaan om AMP verder in te voeren op andere terreinen binnen de digitale wereld.

Dit opent vooral mogelijkheden voor plaatsen in de wereld waar snel internet zijn intrede nog niet heeft gedaan. In België zijn er zo maar weinig plaatsen te vinden, maar ze bestaan wel. Sowieso is AMP een belangrijke ontwikkeling, want Google geeft op plekken dat ze relevant zijn, nu al voorrang aan AMP’s en het ligt in de verwachting dat deze pagina’s ook hun weg zullen vinden naar de klassieke pc’s.

]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) Mobile Sat, 13 Jan 2018 22:07:25 +0000
Wat is LSI /Latent Semantic Indexing? https://www.bronso.nl/blog/seo/wat-is-lsi-latent-semantic-indexing https://www.bronso.nl/blog/seo/wat-is-lsi-latent-semantic-indexing

Wat is LSI

In de analyse van zoekmachines speelt de "Latent Semantic Indexing", afgekort de LSI een belangrijkte factor. Het bepaalt als één van de onderdelen van de on-page optimalisatie hoe hoog een pagina wordt gerankt voor een bepaald zoekwoord.

Definitie LSI

LSI zijn woorden die grote verbanden aantonen of zeer relevant zijn tot elkaar. Denk hierbij aan synoniemen, meervoudsvormen, enkelvoudsvormen en verkleinwoorden van het hoofdzoekwoord.

Hoe werkt LSI?

Er bestaan verschillende manieren om webpagina’s te indexeren door zoekmachines. LSI of Latent Semantic Indexing is er maar één van. Bij deze techniek wordt naar verbanden gezocht in de tekst van een webpagina, dit gebeurt aan de hand van wiskundige formules.

Hierbij is het belangrijk om weten dat deze formules ervoor zorgen dat niet-relevante woorden zoals lidwoorden en voegwoorden genegeerd worden. Bestaan er grote verbanden tussen bepaalde termen, dan is de kans groter dat deze woorden opgepikt zullen worden door een zoekmachine zoals Google.

Is het aantal verbanden op het vlak van betekenis echter laag, dan zal een woord veel minder relevant gevonden worden door een zoekmachine.

Voordelen van LSI

LSI heeft, als je het ons vraagt, enkel voordelen. Zo is het niet langer nodig om voor elk zoekwoord een aparte webpagina aan te maken. Eén hoofdpagina is nu voldoende en de varianten van een zoekwoord voldoen om ervoor te zorgen dat een pagina gevonden wordt.

Deze manier van werken komt trouwens ook natuurlijker over bij de internetgebruiker die op deze manier niet langer het gevoel krijgt dat hij of zij ondergesneeuwd wordt door een veelheid aan keywords. De leesbaarheid van websites wordt hierdoor gevoelig verhoogd.

Welke woorden worden door LSI genegeerd?

Behalve lidwoorden en voegwoorden worden ook andere woordsoorten bewust niet opgepikt door LSI. We hebben het dan over veelvoorkomende woorden in iedere taal die vaak niet relevant zijn voor de betekenis van een tekst.

Voorbeelden hiervan zijn hulpwerkwoorden, voornaamwoorden en veelvoorkomende bijvoeglijke naamwoorden. Ook woorden die zeer veel in een tekst worden niet geïndexeerd, alsook woorden die weinig voorkomen.

Voorbeelden van LSI

In bepaalde sectoren wordt al volop gebruik gemaakt van LSI. In vele gevallen zien we echter nog altijd dat het gebruik van hoofd keywords vooropgesteld wordt terwijl dit in werkelijkheid steeds minder op prijs gesteld wordt door de grote zoekmachines zoals Google. Een voorbeeld hiervan is het Hummingbird algoritme.

LSI wordt zo steeds belangrijker voor Google. Je merkt het meteen wanneer je een keyword intikt in Google. Je krijgt niet langer zoekresultaten op basis van je eigen zoekwoord, maar je krijgt tevens ook suggesties van Google die vaak varianten zijn van jouw initiële zoekterm.

Hoe kun je LSI het best gebruiken voor je website?

Een veelheid van keywords doet meer kwaad dan goed. Een zoekmachine zoals Google zal je hier voor afstraffen. Het is beter om gebruik te maken van één hoofdkeyword en varianten van dit woord in te zetten. Zo vermijd je dat dit ene keyword te veel gebruikt wordt. Verder moet je ervoor zorgen dat het hoofdkeyword en de varianten relevant zijn voor het onderwerp van je website. Zo krijg je een goedlopende tekst die niet alleen voldoet aan de laatste eisen op SEO gebied, maar ook nog eens goed scoort op leesbaarheid.

LSI is een techniek die nu in opgang is. Toch is het aangeraden om steeds waakzaam te blijven. Je houdt er echter ook best rekening mee dat SEO een tak is die steeds in verandering is. Toekomstgericht werken, betekent dat je alle evoluties in het oog dient te houden.

]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) Zoekmachine optimalisatie Sat, 13 Jan 2018 22:06:20 +0000
Wat is een prospect? https://www.bronso.nl/blog/marketing/wat-is-een-prospect https://www.bronso.nl/blog/marketing/wat-is-een-prospect

Wat is een prospect

Wie werkzaam is in de verkoopsector, komt er na een tijd achter dat vele woorden die tot het vakjargon van een verkoper behoren vaak in verschillende betekenissen worden gebruikt.

Definitie prospect

Een prospect is een toekomstige koper. Hij of zij onderscheidt zich van een geïnteresseerde surfer zoals een lead omdat een prospect helemaal tot je doelpubliek behoort. Hij of zij beschikt over voldoende reserves om je product te kopen en als het over een bedrijf gaat, is hij of zij de persoon die verantwoordelijk is voor de zakelijke aankopen.

Verschil tussen een lead, prospect en een geïnteresseerde

Een lead is natuurlijk ook een bezoeker van je zakelijke website. Ook hij of zij kan een potentiële koper worden. Dat is ook de reden waarom je deze geïnteresseerde mensen niet meteen moet afschrijven. Het is wel belangrijk om weten dat een prospect met grote zekerheid een koper zal worden!

Toch blijft een prospect een breed begrip

We hebben net uitgelegd dat een prospect een specifiek begrip is. Afhankelijk van de bronnen die je consulteert, kan je dit begrip nog verder verfijnen. Je weet dat het gaat om een toekomstige koper. Voor sommige bedrijven is dit nog niet precies genoeg. Zij hanteren de term prospect enkel wanneer er contact is gelegd tussen het bedrijf en de prospect. In dit stadium is het nog zekerder dat een prospect een klant zal worden.

Tussen een suspect en een klant in

Wie de verfijnde definitie van het woord prospect hanteert, maakt een onderscheidt tussen een prospect en een suspect. Een suspect voldoet in principe aan de voorwaarden om tot de prospects te worden gerekend. Het verschil zit er enkel in dat met een suspect nog geen contact is gelegd. Ook hier geldt de regel dat suspects prospects kunnen worden.

Hoe weet je of je een prospect hebt en hoeveel heb je er?

Of je een prospect hebt, hangt bijgevolg af van welke definitie je hanteert. Wij geven er de voorkeur aan om te werken met de meest verfijnde definitie:

  • Een prospect voldoet perfect aan het profiel van je klanten
  • Hij of zij heeft nooit eerder bij jou een bestelling geplaatst
  • Iemand die je zelf graag als klant zou hebben
  • Iemand die weet wat hij of zij aan jou heeft

Hoeveel prospects heb je best?

Hierrond hanteren de meeste bedrijven een aantal vuistregels. Je zit goed wanneer je aantal prospects gelijk is aan je aantal leads en het aantal afspraken dat je concreet met geïnteresseerden hebt gemaakt. Zodoende ben je er namelijk zeker van dat je contact zult leggen met mensen die later ook prospects kunnen worden.

Wat is het verschil tussen een prospect en een lead?

In het begin van ons artikel hadden we het er al over. Soms worden lead en prospect als synoniemen gebruikt. Het verschil is in de ogen van sommige vakmensen vaak klein. Toch loont het de moeite om het verschil te maken.

Waarom een lead nog geen prospect is:

Een lead is een geïnteresseerde die omwille van je goedwerkende SEO technieken de weg naar je website heeft gevonden. Dit kan door het inzetten van marketing, mailcampagnes of aantrekkelijke sociale media zoals Facebook, Instagram of Twitter.

Ook traditionele vormen van reclame kunnen hierbij goed werk leveren. Een in het oog springend reclame spotje of een bedrijfsbusje met een inventief logo zijn dingen die geïnteresseerde mensen vaak onthouden. Op het moment dat deze mensen met je website in contact komen, is er vaak nog geen concrete intentie tot kopen of contact leggen. Dat is het grote verschil met een prospect die al een stap verder staat.

]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) Marketing Sat, 13 Jan 2018 22:05:11 +0000
Wat is een lead? https://www.bronso.nl/blog/marketing/wat-is-een-lead https://www.bronso.nl/blog/marketing/wat-is-een-lead

Wat is een lead

Wie een bedrijf heeft, doet er goed aan om zoveel mogelijk leads te genereren. Het woord lead wordt ook door Nederlandstalige marketingspecialisten gebruikt.

Definitie lead

Letterlijk vertaald betekent het woord ‘spoor’. Geïmplementeerd in de marketingwereld betekent dit als het ware dat je een potentiële klant op het spoor bent. Dit vertaalt zich in het feit dat een lead de weg naar je website en meer bepaald de contactpagina heeft gevonden. In het beste geval zal een lead zijn of haar contactgegevens invullen. Of het daadwerkelijk ook tot een contact komt of tot een verkoop, is minder zeker. De eerste stap is in ieder geval gezet!

Hoe kun je een lead onderscheiden?

Een lead laat zijn of haar contactgegevens na. In die zin wordt de lead traceerbaar en kun je er als bedrijfsleider contact mee opnemen. Je kunt deze geïnteresseerde bezoeker onderscheiden van een anonieme bezoeker die je later niet meer kunt contacteren via nieuwsbrieven, sociale media of de gewone post.

Hoe beschrijf je het profiel van een lead?

Sommige marketing professionals beschrijven een lead als een persoon. Anderen houden het liever op de definitie van een spoor dat leidt naar de persoon die gecontacteerd kan worden door een bedrijf of onderneming. Deze bedrijven definiëren de lead als de aanvraag die gedaan werd om meer informatie. De aanvrager zelf wordt beschouwd als de potentiële klant. In die optiek blijft een lead een spoor. Dit spoor moet echter gekoesterd worden. Ook in de marketingwereld kun je immers het spoor bijster worden en dan loopt het spoor uiteraard dood. Dit wil je natuurlijk vermijden. Het liefst wil je dat een lead op termijn een prospect wordt. Sommige marketing professionals gebruiken deze termen door elkaar. Wij kiezen er bewust voor om dit niet te doen.

Wie is een mogelijke lead en wie niet?

Iemand die zich aanmeldt om een gratis staal van je product te bestellen is zeker een goed voorbeeld van een lead. Kom je er echter achter dat dit gebeurt door één van je concurrenten, dan heb je uiteraard geen lead. Deze concullega was gewoon nieuwsgierig en wil weten wat jij in huis hebt dat hij of zij mogelijk niet kan bieden! Iemand die op zoek is naar een bepaald product dat jij aanbiedt, je website bezoekt en contactgegevens nalaat, is dan weer 100% zeker een lead die je moet koesteren!

Welke verschillende type leads zijn er?

Eens je goed weet of aanvoelt of iets of iemand een lead is, merk je dat er beduidende verschillen kunnen bestaan tussen leads.

Een koude lead:

Dit is iemand met wie je nog geen enkele vorm van contact hebt gehad. Je beschikt over zijn of haar contactgegevens, maar je hebt deze nog niet gebruikt. Deze gegevens zijn echter wel nuttig. Je kunt ze namelijk gebruiken om het contact stelselmatig op te bouwen. Op een te directe manier je producten aanprijzen, kan deze potentiële klanten afschrikken.

Een warme lead:

Een warme lead is iemand die na een eerste kennismaking met je onderneming of producten nog steeds interesse heeft. Met hem of haar zit je op het goede spoor.

Een marketing qualified lead

Deze MQL heeft meer gedaan dan enkel interesse tonen door contactgegevens na te laten. Dit is iemand die een e-book of een gratis staal heeft aangevraagd. Deze persoon kun je het best actief opvolgen door je afdeling marketing. Deze persoon heeft niet alleen interesse, hij of zij heeft al een voorproefje van je producten of diensten gebruikt.

Een sales qualified lead

Deze lead hoef je niet meer te overtuigen. Hij of zij is ervan overtuigd. Jij verkoopt de dienst of het product dat hij of zij nodig heeft. Dit wordt zeker een klant!

Leadgeneratie: hoe krijg je leads?

Het is duidelijk dat leads echte klanten kunnen worden. Dat is de reden waarom het belangrijk is om zoveel mogelijk leads te krijgen. Dit proces noemen we leadgeneratie. Je kunt zelf aan leadgeneratie doen of dit proces uitbesteden aan gespecialiseerde firma’s die niet anders doen dan door middel van hun website ervoor zorgen dat jouw bedrijf de leads krijgt die het nodig heeft.

]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) Marketing Sat, 13 Jan 2018 22:04:26 +0000
Wat is een benchmark? https://www.bronso.nl/blog/marketing/wat-is-een-benchmark https://www.bronso.nl/blog/marketing/wat-is-een-benchmark

Wat is benchmark

Een benchmark is een handige manier om jouw bedrijf, diensten of producten te vergelijken met gelijkaardige ondernemingen, producten of diensten.

Vereisten benchmark

Bij het maken van het vergelijkend onderzoek is het noodzakelijk dat het op exact dezelfde manier wordt uitgevoerd bij beide partijen. Indien je dit niet doet, zijn de resultaten niet betrouwbaar.

Verschillende manieren om een benchmark uit te voeren

1. Een anonieme benchmark

De anonieme benchmark is een vergelijkend onderzoek van bedrijven die werkzaam zijn in dezelfde sector, waarbij de gemiddelde prestaties van beide ondernemingen met elkaar vergeleken worden.

2. Een benchmark waarbij de deelnemers onder eigen naam of merk deelnemen

Zijn de deelnemers aan de benchmark bekend, dan wordt er gewerkt met de reële gegevens van alle deelnemende bedrijven en worden deze naast elkaar gelegd. Zo worden de sterke kanten en de mindere punten van alle deelnemers duidelijk. Dit kan bedreigend lijken, maar heeft ook duidelijke voordelen. In deze situatie kunnen ondernemingen en bedrijven in een opbouwende sfeer van elkaar leren.

3. Een interne benchmark

Bij benchmarking worden vaak verschillende bedrijven met elkaar vergeleken. Dit noemen we de externe benchmark. Het is echter ook mogelijk om een intern vergelijkend onderzoek uit te voeren waarbij verschillende afdelingen van een bedrijf met elkaar worden vergeleken. Voor zulke interne benchmark is het uiteraard van belang dat teams of afdelingen in de vergelijking worden meegenomen die hetzelfde werk uitvoeren of in aantal gelijkaardig zijn samengesteld. Zo kun je ontdekken welke teams het best presteren in hun specifieke discipline. Het heeft weinig zin om het kantoor van een bedrijf te vergelijken met de productieafdeling!

4. Een externe benchmark

Bij een externe benchmark worden twee ondernemingen uit dezelfde sector in de vergelijkende studie meegenomen. Afhankelijk van de gekozen methodiek kan de vergelijking dan al dan niet anoniem gebeuren. Een externe benchmark biedt vooral inzicht in hoe een bedrijft presteert ten opzichte van de concurrentie binnen eenzelfde branche.

5. Een benchmark zelf organiseren of een derde partij consulteren?

Het is als bedrijf mogelijk om een benchmark samen te organiseren met een andere concullega in dezelfde sector. Op die manier krijg je de kans om zelf de criteria te bepalen waarop de beide bedrijven zullen vergeleken worden. Zo hou je zelf de touwtjes in handen en ben je helemaal zeker dat alle criteria op een gelijkwaardige manier zullen worden bepaald en gewogen.

Waarom een benchmark uitvoeren?

1. Ten behoeve van derden

Een benchmark geeft je niet alleen zicht op wat je bedrijf of onderneming presteert in je vakgebied, maar kan ook nuttig zijn voor externe partners zoals mogelijke investeerders of een bank of financiële instelling waar je een lening wilt bij afsluiten. Vaak wordt bij een vorm van lening, investering of crowdfunding naar de resultaten van je onderneming gevraagd. Een duidelijke benchmark die precies werd uitgevoerd, is dan een uitermate nuttig instrument om achter de hand te hebben.

2. Ten behoeve van de verbetering van de eigen organisatie of onderneming

Benchmarking is nuttig. Ook al loopt je bedrijf goed, toch kan het altijd beter. Pas wanneer je weet wat je werkelijke positie binnen je sector of branche is, is het mogelijk om zicht te krijgen op eventuele verbeterpunten. Een benchmark wordt meestal eenmalig uitgevoerd. Hierdoor krijg je een gedetailleerde en bruikbare analyse die als ijkpunt kan gebruikt worden. Mogelijk krijg je resultaten die je niet had verwacht. Het is dan zaak deze te bekijken als opbouwende kritiek waardoor je problemen in de toekomst kunt voorkomen. In dat opzicht zorgt een goed uitgevoerde benchmark voor een vorm van preventie.

]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) Marketing Sat, 13 Jan 2018 22:03:26 +0000
Wat is omnichannel en wat zijn de voordelen? https://www.bronso.nl/blog/marketing/wat-is-omnichannel https://www.bronso.nl/blog/marketing/wat-is-omnichannel

Wat is omnichannel

Omnichannel is een strategie die met steeds meer succes in de detailhandel wordt toegepast. Sterker nog, een aantal marketeers is van mening dat deze werkwijze gewoon onmisbaar is voor de kleinhandel.

Wat is omnichannel?

Omnichannel is een variante van de strategieën multichannel en cross channel. Net als bij deze verkoopkanalen is het bij omnichannel mogelijk om een klant vanuit verschillende bronnen te bevoorraden.

Wat deze strategie zo bijzonder maakt, is dat omnichannel er alles aan doet om de klant een centrale plaats te geven waardoor alles om de klant draait. Hierbij wordt een harmonieus geheel nagestreefd. Voor wie zich in zakelijke kringen bevindt, klinkt dit alles mogelijk een beetje te soft. Dit soort van strategie is echter nodig om ervoor te zorgen dat bevoorradingskanalen niet naast elkaar werken, maar met elkaar.

Zo kunnen deze kanalen elkaar aanvullen en ervoor zorgen dat ieder aspect klantgericht verloopt en dat er geen enkel aspect over het hoofd wordt gekeken. Hoe een merk beleefd wordt door de klant moet altijd gelijk verlopen. Het mag niet uitmaken voor welk kanaal een klant kiest. De klantervaring staat altijd centraal..

De gedachte achter omnichannel

Bij omnichannel is het de bedoeling dat de klant op zich weinig merkt van het kanaal dat hij of zij gebruikt. Uiteindelijk koopt hij een product dat afkomstig is van een bedrijf. Vooral het bedrijf en de keuze voor een bepaald merk doen ertoe.

Het kanaal dat de klant toeleidt tot dit bedrijf, wordt zo een secundair gegeven. Zo kunnen klanten op alle momenten van de dag, vanuit gelijk welke plaats en onafhankelijk van hun doel, gebruikmaken van een kanaal dat bij hun past.

Hierbij is het noodzakelijk dat de klant of gebruiker geen hinder ondervindt van het wisselen tussen verschillende kanalen die allemaal tot hetzelfde doel leiden: zich informeren, producten vergelijken en uiteindelijk tot een aankoop overgaan.

De omnichannel ervaring

Bij omnichannel valt het onderscheid tussen de verschillende kanalen helemaal weg. De klant ervaart ze niet langer als aparte toegangswegen, omdat de grenzen tussen deze kanalen helemaal vervaagd zijn.

De klantervaring is eenduidig bij deze strategie van verkopen. Er is slechts één prijs, één manier van ervaren, één uniforme levertijd voor hetzelfde product. De verschillende kwaliteiten van de verschillende kanalen worden naadloos met elkaar gecombineerd.

Van welke kanalen maakt omnichannel gebruik?

Zoals de term doet vermoeden, maakt omnichannel gebruik van alle mogelijke kanalen. De meeste mensen denken hierbij enkel aan klassieke winkels en webshops, maar uiteraard gaat het nog om veel meer:

  • Afhaalpunten
  • Kiosken
  • Krantenwinkels
  • Apps
  • Telefoons
  • E-mail
  • Postorderbedrijven
  • SMS
  • Chatboxen op een website of webshop
  • Sociale media

Kort samengevat: gebruikt omnichannel alle mogelijke kanalen die je maar kunt bedenken om de klant van dienst te zijn. Belangrijk is wel dat deze kanalen communicatie mogelijk maken tussen twee partijen. Advertenties en e-mails waarop het niet mogelijk is te antwoorden, worden bij omnichannel niet gebruikt! Wat wel bruikbaar is, zijn QR codes en augmented reality.

De smartphone en omnichannel

De smartphone speelt een grote rol in de omnichannel strategie. Dit slimme toestel fungeert namelijk als brug tussen de offline of echte wereld en de online wereld. Klassieke winkels zien smartphones en de online wereld als een bedreiging. In werkelijkheid gaat het om een aanvulling die fysieke winkels nieuwe kansen biedt.

Mensen zoeken dingen op hun telefoon terwijl ze aan het winkelen zijn en vele consumenten voeren ook al betalingen uit met hun telefoon. Fysieke winkels merken zo dat online winkelen geen vijand hoeft te zijn. Consumenten bezoeken een winkel omdat ze contact met echte mensen belangrijk vinden. Zo heeft de webshop Coolblue ook echte winkels en hebben ook reeds lang bestaande merken zoals HEMA en C&A een online webshop!

Meewaarde van omnichannel

Dankzij omnichannel is het van ondergeschikt belang welk kanaal de klant gebruikt. Er zijn vele mogelijkheden: de computer, een smartphone, een ouderwetse winkel of diverse vormen van reclame. Alles kan. Het is wel belangrijk om de content en de klantervaring op elkaar af te stemmen.

De onderdelen van een succesvolle omnichannel

1. Onderzoek naar je klant

Een omnichannel wordt strategisch opgebouwd. In de eerste plaats is het belangrijk om te weten wie je klant is. Zo is het noodzakelijk om weten welke kanalen de klant gebruikt. Vervolgens is het jouw taak als ondernemer om je middelen, personeel en bedrijfsvoering daaraan aan te passen.

2. De reis die je klant aflegt

De meeste klanten kopen niet zomaar een product. Hier gaat een heel proces aan vooraf. Meestal begint het ermee dat iemand iets nodig heeft. Vervolgens gaat deze potentiële klant een zoektocht aan. Hierna volgen het eerste contact en de uiteindelijke aankoop. Natuurlijk is het nog beter als je het voor elkaar krijgt dat tevreden klanten steeds terugkomen.

3. Een gelijkwaardige merkbeleving

Om een klant te laten terugkomen, is het belangrijk om aan hem of haar telkens dezelfde merkbeleving aan te bieden. Dit is mogelijk om zowel online als offline dezelfde huisstijl te hanteren.

4. Kwaliteitsvolle automatisering

In onze huidige tijd is het niet langer mogelijk om zonder inbreng van digitale middelen te werken. Daar hoort de keuze van de juiste software bij. Deze keuze is uiterst belangrijk om niet alleen je werknemers, maar ook je klanten een positieve merkbeleving te geven.

Last but not least: omnichannel wint aan belangrijkheid en wordt meer en meer de standaard. Klanten verwachten gewoon om overal van deze zelfde klantervaring te kunnen genieten. Als bedrijf of trend kun je hier niet aan voorbijgaan.

]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) Marketing Sat, 13 Jan 2018 22:02:21 +0000
Wat is blockchain en hoe werkt het? https://www.bronso.nl/blog/technologie/wat-is-blockhain https://www.bronso.nl/blog/technologie/wat-is-blockhain

Wat is Blockchain

Blockchain staat bekend als de technologie achter virtuele valuta zoals de alom bekende Bitcoin en vele andere opkomende virtuele munten. De techniek werd het eerst voor Bitcoin gebruikt. Later werd de blockchaintechnologie ook ingezet bij het ontwikkelen van andere cryptovaluta en ondertussen wordt dezelfde techniek ook gebruikt door banken en andere financiële instellingen.

Wat is een blockchain?

Een blockchain kan nog het best worden beschreven als een letterlijke ketting van blokken van data. Het woord legt zich dus al een beetje zelf uit. Alle gegevensblokken worden in een zodanige volgorde opgesteld dat er steeds een verband bestaat met het voorgaande en het volgende blok.

De ketting kan op deze manier niet alleen steeds langer worden, maar ook met vertakkingen werken. Bij een blockchain staat op voorhand vast hoe de gegevens in de blokken worden opgenomen.

Hoe werkt een blockhain?

Een blockchain is een moderne versie van een grootboek of database. Grootboeken vormen in feite de basis van verschillende andere vormen van technologie waar we elke dag mee te maken krijgen.

Betrouwbaarheid is hier het belangrijkste aspect. Grootboeken zijn lijsten waarop alle veranderingen aan gegevens worden bijgeschreven en up to date gehouden.

Een blockchain is in feite niet veel anders. Het geld dat we op de bank hebben staan, staat immers ook in een grote database. Een blockchain is eveneens een vorm van database, waarin verscheidene transacties worden bijgehouden.

Wie controleert de blockchain?

Een blockchain wordt niet gecontroleerd van bovenuit. Er bestaat niet zoiets als een centraal punt waaruit alles vertrekt.

Elk block is gelijkwaardig en wordt gecontroleerd door de maker ervan. Dit heeft voor gevolg dat alle medewerkers van een blockchain evenveel macht en mogelijkheden hebben om de goede werking van een blockchain te controleren. Dit heeft als groot voordeel dat het zo onmogelijk wordt dat iemand als het ware alle autoriteit naar zich toetrekt.

Al wie deelneemt aan een blockchain, vormt op zich een knooppunt of node en is op zich ook in staat om alle anderen te controleren. Zo wordt de hele blockchain beschermd tegen kwaadwillende manipulatie en wordt gegevensvervalsing tegengegaan.

Wat zijn de bestanddelen van een blok

Een blok uit een blockchain bestaat uit diverse onderdelen, die meteen ook een inzicht geven in de werking van een blok:

  • De hash van het vorige blok. Deze hash mag niet worden verward met een hashtag, want de hash van een bitcoin bestaat uit een hexadecimaal getal.
  • De feitelijke gegevens die in het blok worden bewaard.
  • De nonce: dit is een veld van 32 bit. De waarde hiervan wordt bepaald in functie van het aantal nullen in de hash.
  • De datum en tijd waarop het blok is gevonden.

Door te werken met blokken, worden gegevens over verschillende eenheden verspreid. Eens een blok volledig is opgebouwd, kan het niet meer worden veranderd. Dit zorgt ervoor dat gegevens uit het verleden heel nauwkeurig kunnen worden bewaard.

Wat zijn de verschillen met een klassieke database?

Het is duidelijk dat een blockchain gelijkenissen vertoond met een database. Toch is het duidelijk dat de klassieke database niet altijd tegemoet komt aan alle eisen van de gebruikers of van wie ze wil raadplegen. Om hiervan een beeld te kunnen krijgen, bekijken we even hoe een klassieke database werkt.

Welke instellingen gebruiken de blockchaintechnologie?

Behalve in banken en in financiële instellingen wordt ook in andere organisaties met verschillende vormen van databases gewerkt. Ook onze identiteitsgegevens worden in een database bijgehouden.

Hetzelfde geldt voor medische gegevens en de gegevens die de Kamer van Koophandel bijhoudt over bedrijven. Eén ding hebben al deze databases met elkaar gemeen.

Het zijn gegevens met een officieel karakter. Ze worden op een centrale plaats bewaard. Dit lijkt veilig, maar houdt ook in dat we als burgers op de veiligheid en de correcte behandeling van onze gegevens moeten vertrouwen op de overheid.

Weinig aansluiting op andere databases

Het centrale beheer van gegevens heeft niet alleen voor gevolg dat de gegevens sterk afgeschermd zijn, maar dat ook de veiligheid op het spel staat op het moment dat databases gelinkt moeten worden aan andere systemen die vertrouwelijke gegevens. Het gevoel van veiligheid van dit gesloten systeem is dus relatief.

De oplossing voor de problemen met traditionele databases.

Waar een traditionele database in de meeste gevallen een gesloten systeem is, is de blockchain technologie gebaseerd op het peer-to-peer principe. De peer-to-peer techniek werd al eerder gebruikt voor het delen van muziekbestanden op Napster, Bittorrent, Kazaa en soortgelijke platformen.

Het grote verschil met een klassieke database is dat hier het principe van openheid wordt gehanteerd in plaats van gebruik te maken van een gesloten systeem. Ook de blockchain hanteert dit open principe. Een groot deel van de database wordt niet langer bewaard op je eigen pc, maar in het netwerk.

Zo is iedereen die deel uitmaakt van het netwerk in staat om te verifiëren of alle gegevens kloppen. Sjoemelen of valsspelen behoort zo niet langer tot de mogelijkheden. Je kunt hier spreken van een hoge graad van sociale controle onder de gebruikers. Dit gegeven maakt dat de blockchain staat voor veiligheid. Het is daarom niet te verwonderen dat deze technologie ook haar weg vond naar de reguliere bankwereld!

]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) Technologie Sat, 13 Jan 2018 22:00:15 +0000
Google AdWords: Prijsextensie bereikt nu meer doelgroepen https://www.bronso.nl/blog/google-adwords-prijsextensie-bereikt-nu-meer-doelgroepen https://www.bronso.nl/blog/google-adwords-prijsextensie-bereikt-nu-meer-doelgroepen

AdWords Prijsextensies

Google Adwords wordt voortdurend geüpdatet. Iedere update betekent een verbetering van een vitaal onderdeel. Deze keer is de prijsextensie aan de beurt. Deze bereikt nu een grotere doelgroep en kan nu zowel op desktops als op mobiele apparaten worden weergegeven. Tot op heden werden de extensies uitsluitend op mobiele apparaten weergegeven, maar nu is het dus ook mogelijk om deze nuttige informatie te bekijken op alle apparaten zoals op je telefoon, tablet, laptop of desktop.

De voordelen van prijsextensies

Prijsextensies zorgen ervoor dat u over een extra mogelijkheid beschikt om uw producten en diensten in de kijker te zetten. Nu kunt u uw gebruikers direct koppelen aan interessante producten of diensten in uw webwinkel. Zo krijgen uw tekstadvertenties een behoorlijke meerwaarde in vergelijking met andere advertenties van uw concullega’s.

Waar vindt u de extensies terug?

De prijsextensies worden op desktops en mobiele apparaten onder uw tekstadvertentie weergegeven. Zo krijgt u meer ruimte om uw gebruikers te informeren over het aanbod van uw bedrijf of onderneming. De bijkomende informatie van de extensies, bestaat uit een stel van maximaal acht kaarten.

Op deze kaarten worden verschillende mogelijkheden en prijzen getoond vanuit uw prijsmenu. Zo komen uw potentiële klanten in uw webwinkel vanuit het prijsmenu rechtstreeks bij het artikel van hun voorkeur terecht.

Waarom prijsextensies toevoegen aan uw advertentie?

  • Uw aanbod krijgt de aandacht die het verdient. Prijsextensies kunnen het best worden vergeleken met de etalage van uw bedrijf of onderneming. De indeling van deze online etalage is interactief. Uw potentiële klanten kunnen er gewoon doorheen scrollen.
  • U kunt snelkoppelingen linken aan conversies. Dit zorgt ervoor dat potentiële klanten die op een specifiek artikel klikken in uw prijsmenu rechtstreeks naar dat product in uw webwinkel worden geleid.
  • U kunt nu uw impact verhogen met slechts minimale inspanning. Nu is het niet langer nodig om steeds nieuwe tekstadvertenties op te stellen of oudere tekstadvertenties in een nieuw jasje te steken.

Extensies zijn eenvoudig en efficiënt:

  • Eenvoudig te bewerken. Productnamen en -beschrijvingen zijn voortdurend up-to-date te houden, zowel voor reguliere verkoop en speciale aanbiedingen. Bovendien kunt u prijsextensies bewerken zonder hun prestatiestatistieken aan te passen.
  • Flexibiliteit staat voorop. U kunt prijsextensies toevoegen aan een account, een campagne of een advertentiegroep in functie van de advertenties die u in de kijker wilt zetten. Verder kunt u ook datums, dagen van de week of tijdstippen van de dag instellen waarop uw prijsextensies worden getoond.

De waarde van de prijsextensie

Deze uitbreiding van de weergave van de prijsextensies is een welkome verbetering. De ervaringen met prijsextensies op mobiele apparaten waren al positief. Dit geldt vooral voor webwinkels met een beperkt aanbod. Voorbeelden hiervan zijn abonnementen, cursussen, trainingen en voordeelpakketten.

Tot slot is het erg belangrijk dat de juiste prijzen in de extensie worden opgenomen. Als de prijzen in de extensie niet overeenkomen met de prijzen op de website is dit een minpunt. Potentiële klanten zullen dan twijfelen over een aankoop.

]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) AdWords Wed, 17 May 2017 12:08:22 +0000
SEO: geen éénmalige taak? Voortdurend in beweging https://www.bronso.nl/blog/seo/seo-geen-eenmalige-taak-voortdurend-in-beweging https://www.bronso.nl/blog/seo/seo-geen-eenmalige-taak-voortdurend-in-beweging

Alles wat op het internet staat gaat snel, behalve het opbouwen van een goede ranking. Wil je aan de top staan en daar blijven moet je continu blijven werken aan de website. SEO is voor de volhouder. Zo moet je het ook bekijken wanneer je spreekt over zoekmachine optimalisatie.

De manier waarop Google Ranking werkt

Google maakt gebruik van een geavanceerd en gepatenteerd algoritme voor de rangschikking van websites en gebruikt daarvoor meer dan 200 verschillende criteria voor de berekening, die elk op hun eigen manier meetellen en na verloop van tijd kunnen veranderen.

Omdat het algoritme steeds verandert, werken de specifieke technieken van voorheen niet meer zo goed. Dit is belangrijk om te weten wanneer de positie van je website lijkt te veranderen zonder aanwijsbare reden. Om deze reden moet het optimaliseren van je website niet worden beschouwd als een éénmalige taak.

10 redenen waarom SEO geen éénmalige taak is

De algoritmes van Google zijn constant in beweging. Dat is al één van de voornaamste redenen. Los daarvan zijn er nog andere belangrijke redenen; de markt die steeds aan verandering onderhevig is, je concullega’s die evenmin niet stilzitten, gebruikers die op hun beurt veranderen en ook de plaats waar je zaken doet er heel anders kan uitzien dan een tijd geleden. De 10 belangrijkste redenen lichten we hieronder even toe.

1. Je concurrenten zijn ook bezig met SEO
Je concurrenten zitten niet stil. De vindbaarheid van een website wordt in grote mate bepaald door de manier waarop je website je doelpubliek aantrekt. Wanneer dit efficiënt gebeurt, worden je bezoekers op termijn echte klanten of waardevolle contacten. Je concullega’s worden met de dag ook steeds beter. Deze concurrentie blijft voelbaar aanwezig. Daarom moet je blijvend investeren in een SEO campagne. Zoniet verdwijnt je website mogelijk helemaal uit de zoekresultaten.

2. De markt is voortdurend in verandering.
De online markt maakt een voortdurende evolutie door. De technologie staat niet stil en constant komen er nieuwe gadgets, producten en diensten bij die promotie behoeven. Steeds nieuwe sleutelwoorden of variaties op keywords zullen geïntroduceerd worden. De oude keywords kenden succes, maar die goede SEO resultaten van weleer zijn niet van blijvende aard. Wat vroeger relevant was, is dat nu niet meer. Onderzoek naar keywords is een voortdurende constante om relevant te blijven.

3. Het gedrag van de gebruiker verandert
Het gedrag van zoekmachine gebruikers verandert. Dit is te vergelijken met de verandering van producten, websites en online content. Keywords van vroeger hebben nu hun populariteit en efficiëntie verloren. Daarom is het belangrijk je concurrenten voor te zijn. Onderzoek naar sleutelwoorden zorgt ervoor dat je weet of de woorden al dan niet relevant zijn. Zoekmachines veranderen steeds en daarom moet je SEO strategie daaraan voortdurend aangepast worden.

4. Regelmatig nieuwe content plaatsen is nodig
Tijdens het SEO proces, is het nodig om steeds nieuwe content te ontwikkelen. Deze moet origineel, up-to-date en relevant zijn voor je doelpubliek. Dit verkrijgen vergt grote inspanningen, maar je plukt hier heel wat vruchten van. Je legt hierdoor contacten, gaat meer verkopen en krijgt zo meer winst binnen. Wie steeds op de inhoud inzet en zo het gewenste doelpubliek bereikt, zal ervoor zorgen dat zijn of haar SEO ranking stabiel blijft. Zo word je een autoriteit in je vakgebied.

5. Je bedrijf is steeds in beweging
De online markt is steeds in beweging en ontwikkeling. Dit geldt ook voor jouw branche en jouw bedrijf. We denken hierbij aan nieuwe producten of een verbetering van de reeds bestaande collectie. Elke verandering binnen je bedrijf vereist een aanpassing van je SEO campagne: het updaten van keywords of het aanleveren van nieuwe content. Zo geniet je reeds bestaande markt van een update en zul je je klanten niet verliezen, of nieuwe markten aanboren.

6. Nieuwe websites en oudere websites
Een spiksplinternieuwe website vind je niet meteen in de zoekresultaten. Ze heeft immers geen ranking. Nieuwe sites komen terecht in de Google Sandbox, een soort wachtkamer voor websites. Zo kan er een kwaliteitscontrole uitgevoerd worden om waardevolle inhoud te garanderen. Oudere websites hebben het doorgaans makkelijker om een hoge ranking te bekomen. Beide type websites vragen om een afzonderlijke aanpak. Het op punt stellen van SEO heeft tijd nodig, een ondoordachte en kortzichtige aanpak kan immers door Google afgestraft worden.

7. Veranderingen in de analytische gegevens van je website
De zoekmachine omgeving wijzigt voortdurend, de veranderingen hiervan zijn merkbaar in de analytische gegevens van je website. Dit uit zich in bezoekersgedrag, andere bronnen van inkomend verkeer en andere specifieke keywords. Jouw focus is niet altijd deze van je bezoekers. Tijd en middelen moeten zorgvuldig worden ingezet i.f.v. efficiënte resultaten. Wat zoeken mensen op je website? Wat hebben demografische gegevens je te vertellen? Wat doen mensen na hun bezoek aan je site? Pas je SEO campagne hieraan.

8. De optimalisitie van inhoud vraagt tijd
Een goede Google ranking gaat samen met de optimalisatie van jouw content. Blogs lenen er zich uitstekend toe om steeds nieuwe content te ontwikkelen. Je kunt ze regelmatig updaten. Maar nieuwe content is meer. Websites met enkel één of twee vaste pagina’s en een blog zullen nooit zo’n hoge ranking behalen als sites waarvan de pagina’s voortdurend aangepast of helemaal vernieuwd worden. Dit gebeurt op basis van de laatste nieuwe inzichten en analyses. Zo zal je een breder publiek bereiken en wordt de kracht van keywords verbeterd.

9. Een goede online reputatie, dat kun je alleen behouden door een goede SEO Campagne
Door je online reputatie gaan je merk, product of dienst er op vooruit. Je goede reputatie kan ervoor zorgen dat je gevrijwaard wordt van spam en andere schadelijke online fenomenen die er op uit zijn om je online reputatie te schaden. Een voorbeeld hiervan is het verspreiden van negatieve en foutieve informatie. Met behulp van een solide online reputatie die bereikt wordt door een krachtig en voortdurend SEO proces, blijven je merk, product of diensten aan de top van alle zoekmachine resultaten. Zo verdwijnt alle potentiële negatieve informatie in het niets.

10. Algoritmes veranderen voortdurend
Zoekmachines veranderen ongemeen vlug. Het Google algoritme verandert zo’n 500 à 600 keer per jaar, en 3 of 4 van deze updates zijn echt belangrijk. De strategie die de ene maand werkt, zal de volgende maand niet meer zo goed werken. De manier waarop we met SEO moeten omgaan is voortdurend. Het is geen eindig proces. Je moet gewoon mee zijn met het nieuws, de laatste technieken, veranderingen en theorieën m.b.t. SEO. Zo weet je waarom sommige websites een betere ranking hebben dan die van jou.

Eindnoot

Samengevat komt het hier op neer. SEO is belangrijk, maar je moet dit proces voortdurend bewaken. Een goed onderhouden SEO campagne houdt je ranking vast, ook wanneer er weer eens een verandering doorgevoerd wordt. Zo blijf je de concurrentie voor.

]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) Zoekmachine optimalisatie Wed, 07 Dec 2016 11:45:26 +0000
Mobiele webshop: One-step vs multi-step https://www.bronso.nl/blog/webshop/mobiele-webshop-one-step-vs-multi-step https://www.bronso.nl/blog/webshop/mobiele-webshop-one-step-vs-multi-step

Net zoals in een fysieke winkel, zoeken online shoppers de kortste weg naar de kassa. Hoe sneller de bezoeker zijn weg kan vinden en kan afrekenen, hoe groter de kans is dat die tot een aankoop overgaat.

Naast een duidelijke structuur en makkelijke navigatie, speelt het checkout proces bij de overgang tot aankoop een cruciale rol. Maar wanneer is de ‘one step checkout’, waarbij men alle gegevens op één pagina invult dé oplossing – en wanneer is de ‘multi-step checkout’ waar meerdere stappen zijn vereist, dé betere oplossing?

De one-step checkout

De one-step checkout werd aanvankelijk vaak door webwinkels ingezet om het fenomeen van de ‘abandoned shopping cart’ – klanten die tijdens de checkout de website verlieten tegen te gaan. Door het afrekenproces te vergemakkelijken zouden minder klanten het halverwege opgeven en zou de hoeveelheid verkopen van de webwinkel dus stijgen, was het idee. De voordelen die een one-step checkout op dit gebied geeft, zijn:

1. Snelheid: Omdat de klant maar één pagina hoeft te laden en op deze pagina meteen alle benodigde informatie in kan vullen, is de kans kleiner dat het geduld van de klant opraakt of dat de klant afgeleid raakt halverwege de aankoop.

2. Navigatie: Omdat alle informatie op één pagina verzameld is, hoeft de klant niet steeds heen en weer te klikken tussen meerdere pagina’s om de juiste informatie te vinden. Het afrekenen wordt voor de klant dan gemakkelijker en aantrekkelijker.

3. Interactiviteit: Als het hele checkoutproces verzameld is op één pagina, wordt het een stuk gemakkelijker om deze pagina interactief te maken. Zo kan de pagina bijvoorbeeld informatie aanvullen voor de klant, of reageren op wat de klant invult. Voor de klant maakt dit het afrekenen wederom gemakkelijker en sneller.

De multi-step checkout

De multi-step checkout wordt ook nog steeds vaak toegepast. Er zijn dan ook onderzoeken geweest die aantonen dat het ‘abandoned shopping cart’ fenomeen misschien toch niet gelinkt is aan de multi-step checkout. Uiteraard heeft deze optie ook zijn eigen voordelen:

1. Informatie: Met een multi-step checkout is het veel gemakkelijker om meer en complexere informatie van je klanten te vragen. Als je bijvoorbeeld een bestelling met meerdere bezorgadressen hebt of andere complexe informatie nodig hebt van je klanten, kan een multi-step checkout het proces gemakkelijker maken.

2. Analyse: Een website met een multi-step checkout maakt het vele malen gemakkelijker om gebruikersgedrag te analyseren. Als gebruikers de webshop bijvoorbeeld vaak bij één specifieke stap verlaten, kan de website hier op inspelen door deze stap te verbeteren. De multi-step checkout maakt het zo gemakkelijker om je website optimaal af te stemmen op de behoefte van gebruikers.

3. Overzicht: Als je veel informatie van je klanten nodig hebt, kan het erg onoverzichtelijk worden om dat allemaal op één pagina te plaatsen. Het is voor de klanten en voor jou dan veel gemakkelijker om de informatie te spreiden over meerdere pagina’s.

De checkoutmethode voor jouw webwinkel

Het komt er uiteindelijk op neer dat de beste checkoutmethode voor jouw mobiele webshop afhankelijk is van het type webshop dat je hebt. Als je van je klanten veel complexe informatie nodig hebt of als je graag analyses wil maken op basis van het gedrag van je gebruikers, kun je het beste een multi-step checkout implementeren in je mobiele webshop.

Als je een snelle, interactieve en eenvoudige betaalomgeving wil bieden en niet te veel informatie nodig hebt voor een bestelling, kun je het best gaan voor de one-step checkout. Wat je ook kiest, de checkoutmethode van je mobiele webshop is een keuze die met zorg gemaakt moet worden.

]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) E-commerce Fri, 07 Oct 2016 14:43:08 +0000