Menu

Vraag 2

a)Waarom kan men in een TN-C net geen differentieelschakelaar gebruiken Leg dit kort uit.

Een aardingsgeleider en nulgeleider zijn gemeenschappelijk. De kring van de foutstroom sluit zich via de aardgeleider (PEN)

Een isolatiefout wordt door de beveiliging aanzien als een kortsluiting tussen de fase en de nulgeleider. Een differentieelschakelaar is niet werkzaam bij een TN-C net en dus uitgesloten.

Omdat het verboden is in een TNC-net een PEN geleider te onderbreken. De nulleider is immers de PEN leider, dus ook de verbonden met de massa van de toestellen die je met de blote hand kan aanraken. Hierdoor kan er stroom door je lichaam vloeien. Stuvia.com - De Marktplaats voor het Kopen en Verkopen van je Studiemateriaal 3 b) Verklaar de werking van een differentieelschakelaar bij een TT-net

Bij een voldoende lage aardingsweerstand kan de foutstroom groot genoeg zijn om de overstroombeveiliging te doen aanspreken. Meestal is dit niet het geval en komt men tot een foutstroom die wel een gevaarlijke contactspanning kan leveren. Deze situatie kan vermeden worden door het gebruik van een differentieelschakelaar.

Deze situatie kan vermeden worden door het gebruik van een differentieel schakelaar deze zal de foutstroom detecteren en zal de fasen en nulgeleider onderbreken.

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen