Menu

Wat is een anticonceptiemiddel spons ?

Een anticonceptionele spons bestaat uit polyurethaan materiaal dat is verzadigd met een zaaddodend middel . Het wordt beschouwd als zowel een fysieke als een chemische barrière methode van anticonceptie . Een anticonceptiemiddel spons moet worden geweekt in stromend water voordat het in de vagina wordt ingebracht , en vervolgens het moet op zijn plaats blijven gedurende 6 uur na het vrijen .

De spons was erg populair toen voor het eerst werd uitgebracht in 1983 , maar toen was het van de markt gehaald in 1994 toen het werd geleerd dat de watervoorziening in de fabriek waar de spons is vervaardigd was geworden besmet met bacteriën . De spons zelf werd nooit onveilig geacht . In 2005 werd opnieuw goedgekeurd voor gebruik door de FDA , en het is nu direct beschikbaar in drogisterijen .

Dat betekent niet dat contraceptieve sponzen zijn perfect, echter. Er is een verhoogd risico op schimmelinfecties en blaasinfecties de spons en als een vrouw verlaat een in haar vagina te lang , kan er een verhoogde kans Toxic Shock Syndroom . Ook de uitval van de spons zijn ongeveer 15 % , en ze bieden geen bescherming STD . Wanneer de spons eerst werd vrijgegeven , zou ik regelmatig zie patiënten om hen te helpen bij het verwijderen van een spons die had gekregen ingeklemd hoog in hun vagina en ze konden niet verwijderen door zelf.

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen