Menu

Wat is de ziekte van Peyronie, aos en wat veroorzaakt het?

Peyronie, ziekte aos is een goedaardige aandoening van de penis die doet zich vooral mannen van middelbare leeftijd. De precieze oorzaak van Peyronie, wordt de ziekte van aos niet bekend. De ziekte wordt gekenmerkt door de vorming van plaques in de tunica albuginea van de penis. Deze plaques kunnen worden gevoeld over penis onderzoek en soms kan zo hard als bot voelen. De plaques zijn als littekenweefsel en invloed op de functie van de tunica in dat gebied. Omdat de plaque is niet elastisch en rekbaar als de rest van de tunica, trekt de penis aan de zijkant van de plaat tijdens een erectie en kan ook leiden verspillen / vernauwing op de plaats van de plaque. Er kunnen ook pijn geassocieerd met een erectie. Ten slotte, omdat de plaque zich niet gedraagt als normale tunica, het kan ook leiden tot erectiele problemen. De plaque kan zich overal langs de penis schacht, maar wordt vaker aangeduid op de bovenste (dorsale) oppervlak van de penis. Meerdere plaque voelbaar. De kenmerken van Peyronie, ziekte aos zijn een tastbare plaque (een vaste plek langs de schacht van de penis die men kan voelen bij het onderzoek van de penis), penis kromming, en een pijnlijke erectie.

De ziekte heeft typisch een trage begin, en de meeste mannen kan een uitlokkende factor identificeren. Er wordt gedacht dat de kleine trauma tijdens geslachtsgemeenschap tot kleine scheuren in de tunica of breuk van de kleine bloedvaten. Bloeden en abnormale genezing optreedt na deze blessure en produceert de plaque. In sommige mannen, is er een familiegeschiedenis van Peyronie, ziekte aos, en 16 tot 20% van de mannen met Peyronie, aos een ziekte genaamd Dupuytren, aos contracturen. Een verhoogde incidentie van arteriële aandoening (30%) en diabetes met de bijbehorende kleine arterieel vaatlijden (2.7, Äì12%) is ook opgemerkt bij mannen met Peyronie, ziekte aos.

De natuurlijke geschiedenis van Peyronie, ziekte aos is variabel. De ziekte wordt verondersteld twee fases: de acute fase, die meestal duurt tot 18 maanden en wordt geassocieerd met pijn, penis kromming en plaquevorming en een chronische fase, waarin er weinig of geen pijn, een tastbare plaque, en de resterende penis kromming. Na verloop van tijd kan de ziekte vooruitgang in ongeveer 42% van de mannen, verbeteren 13%, en hetzelfde blijven ongeveer 45%. In veel gevallen, de ziekte veroorzaakt weinig symptomen, de kromming niet belet seksuele prestaties, en er is geen pijn of geassocieerde erectiele dysfunctie. In dergelijke gevallen geruststelling dat er niets slecht gebeurt vaak alles wat nodig is.

Peyronie, wordt de ziekte van aos geëvalueerd door anamnese en lichamelijk onderzoek. Het is belangrijk om te weten of er problemen zijn met toereikende erecties, of de kromming voorkomt binnendringen en de plaats van de kromming. Soms is de arts zal u vragen om een foto van je penis te nemen wanneer het opwerpen om de locatie en de mate van kromming beoordelen. Een andere optie is voor de arts om een medicijn te injecteren, prostaglandine E1, in de penis, waardoor je een erectie te hebben en u onderzoeken op dat moment.

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen