Menu

Wat is congestief hartfalen ?

De term congestief hartfalen ( CHF ) wordt door elkaar gebruikt met de term hartfalen beiden dan het oorspronkelijke staat . Hartfalen is een aandoening die het gevolg is van het onvermogen van het hart om bloed te pompen effectief naar de rest van het lichaam of het hart vereist een hogere vuldruk om efficiënt pompen . Simpel gezegd , hartfalen betekent dat je hart niet genoeg bloed kan pompen om alle weefsels van uw lichaam en de organen goed werkt .

Het is belangrijk op te merken dat de definitie van congestief hartfalen een bepaald probleem met het hart of de bloedvaten niet identificeren. Dat komt omdat hartfalen zelf geen ziekte , maar ontstaat als gevolg van andere aandoeningen die het hart beschadigen . Voorkomende aandoeningen die het hart kan beschadigen zijn:

● Lange - termijn , onbehandelde hoge bloeddruk
● Coronaire hartziekte
● Hartaanval
● Ziekten van hartspier zelf ( cardiomyopathie )
● Virale infecties van de hartspier ( myocarditis )
● Gifstoffen die de hartspier (zoals sommige chemotherapeutica ) beïnvloeden
● Ziekten van de hartkleppen ( endocarditis )

Soms CHF ontwikkelt zich snel , over dagen tot weken , maar meestal congestief hartfalen ontwikkelt zich langzaam , als het hart geleidelijk verzwakt en heeft meer moeite met het bijhouden van zijn werklast .

Hartfalen kan in ernst variëren van een matige afname van de functie zonder symptomen significante schade die een persoon ernstig verzwakt en zeer symptomatisch verlaat . Hoewel hartfalen is een serieuze aandoening , veel kan worden gedaan om de effecten en de impact op het leven van een patiënt te beheren .

Hartfalen is een term die vaak wordt misbruikt , vooral wanneer gegeven als een oorzaak van de dood . Hartfalen is niet synoniem met " stopzetting van de hartslag " , maar veeleer het impliceert een onvermogen van het hart te houden met de eisen van het lichaam .

Victoria's commentaar :

Ik heb een CHF patiënt voor meer dan 8 jaar. De dokter zei dat ik had hoge bloeddruk en coronaire hartziekte voor vele jaren die leidden tot de ontwikkeling van CHF .

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen