Menu

Kan ik hiv nu ik ouder ben?

Meer dan 10% van alle nieuwe gevallen van AIDS in de Verenigde Staten optreden bij mensen boven de leeftijd van 50 jaar. Nieuwe AIDS-gevallen in de afgelopen jaren sneller gestegen op middelbare leeftijd en ouderen dan bij mensen jonger dan 40 jaar oud. Hoewel veel van deze AIDS gevallen het gevolg van HIV-infectie op jongere leeftijd, velen door besmetting na de leeftijd van 50. Aangezien maar weinig personen boven de leeftijd van 50 jaar een verhoogd risico op HIV routinematig getest worden, is het moeilijk om de tarieven van de HIV-infectie onder oudere volwassenen te bepalen. Ouderen worden vaak eerst gediagnosticeerd met HIV in een laat stadium van de infectie als ze de behandeling voor een HIV-gerelateerde ziekte te zoeken.

HIV-gevallen onder oudere mensen kunnen onderrapportage omdat hiv symptomen en infecties kunnen samenvallen met andere leeftijdsgebonden ziekten en worden daarom over het hoofd gezien. Vermoeidheid, gewichtsverlies, en andere vroege HIV symptomen kunnen als een normaal onderdeel van het ouder worden afgewezen. AIDS-gerelateerde dementie wordt vaak verkeerd gediagnosticeerd als de ziekte van Alzheimer.

Veel kenmerken van HIV zijn specifiek voor ouderen. Oudere mensen met aids ziek en sterven eerder dan jongere personen als gevolg van een late diagnose en co-infectie met andere ziekten die de progressie van AIDS kunnen versnellen. Daarnaast kunnen nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van HIV interactie met medicijnen de oudere persoon neemt om reeds bestaande chronische aandoeningen te behandelen.

Een veel voorkomende stereotype bestaat in de Verenigde Staten: Ouderen niet seks of drugs gebruiken hebben. Weinig HIV-preventie-inspanningen zijn gericht op mensen die ouder zijn dan 50 jaar, en de meeste educatieve advertentiecampagnes zelden weergegeven oudere volwassenen, waardoor ze een onzichtbare at-risk bevolking. Oudere mensen, dus over het algemeen minder goed geïnformeerd over HIV / AIDS dan jongeren en zich minder bewust zijn van hoe zich te beschermen tegen infectie. Dit gebrek aan bewustzijn geldt vooral voor oudere injecterende drugsgebruikers, die meer dan 16% van de AIDS-gevallen bestaan bij personen ouder dan 50 jaar.

Mannen die seks hebben met mannen vormen de grootste groep van AIDS-gevallen onder volwassenen ouder dan 50 jaar . Oudere homoseksuele mannen de neiging 'onzichtbaar' en negeerde zowel in de homoseksuele gemeenschap en in preventie-inspanningen te zijn . De HIV risicofactoren voor oudere homoseksuele mannen onder geïnternaliseerde homofobie , ontkenning van risico's , alcohol en andere middelengebruik , en anonieme seksuele ontmoetingen .

Huidbeschadigingen optreden bij vrijwel alle patiënten tijdens het ontvouwen evolutie van hun HIV-infectie , meestal een opeenvolging van omstandigheden als gevolg van de geleidelijke daling van de immuniteit . Een voorbijgaande uitslag kan begeleiden de eerste HIV seroconversie ziekte, maar kan onopgemerkt blijven . Gedurende de volgende weken of jaren , kan de geleidelijk afnemende immuniteit gedocumenteerd alleen daling van het aantal CD4 - positieve lymfocyten met de opkomst van inflammatoire huidaandoeningen ( bijv. seborrheic dermatitis en psoriasis ) , evenals auto-immuunziekten ( bijv. trombocytopenie , morphea , of alopecia areata ) . Zoals immuniteit zelf afneemt , huidinfecties ontstaan. Gordelroos treft meer dan 25 % van de HIV - positieve patiënten en kan worden gevolgd door postherpetische neuralgie . Contagiosum van het weekdier , wratten , en droge huid kan verschijnen . In ernstige gevallen kan de persoon paarsachtige knobbels op het gezicht en de extremiteiten en andere locaties die Kaposi's sarcomen , een vorm van huidkanker .

Veilig vrijen en het gebruik voorzorgsmaatregelen !

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen