Menu

Wat is een blog? | Betekenis en Definitie

Wat is een blog

Iedereen heeft wel van een blog gehoord. Blogs bestaan al langer dan vandaag. De eerste keer dat het woord blog gebruikt werd, dateert alweer van december 1997. Toch is het belangrijk om even stil te staan bij woorden zoals blog, bloggen en blogger.

Wat is een blog?

We staan er niet bij stil, maar een blog is in feite een soort website waarop regelmatig nieuwe stukken verschijnen. Daarbij is de inhoud van de blogposts belangrijk. Zo noemen we deze stukken. Enkel goede content zal bezoekers trekken. Dit artikel is trouwens een goed voorbeeld van een blogpost.

Het blog als concept heeft namelijk een hele evolutie doorgemaakt. De meeste mensen weten wel wat een blog is. We kunnen ons feitelijk niet meer voorstellen dat er nog mensen bestaan die nog nooit een blog hebben gelezen. Tegelijk is het duidelijk dat niet iedereen succesvol is als blogger. Waarom heeft die ene succes en de andere niet? Hoe werkt bloggen dan wel? Hoewel we allemaal weten waarover het gaat, blijft het, zeker de dag van vandaag belangrijk om te leren bloggen. Dat is de reden waarom ook wij bij het begin aanvangen.

Lees meer...

SEO Copywriting: Succesvol schrijven voor het web

Volgens Moz (SEOMoz) heeft Google zijn algoritme dit jaar meer dan 500 keer veranderd. Voor SEO professionals is dit erg verontrustend, maar hoe zit het met schrijvers die content voor het web schrijven. Is het voor hun mogelijk om op elke verandering te reageren? Onmogelijk, ze kunnen niet alles zelf doen. Welke strategie moeten ze dan volgen? Laten we proberen om een antwoord te geven op deze vraag.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen