AdWords https://www.bronso.nl Mon, 01 Mar 2021 13:55:59 +0000 nl-nl Google AdWords: Prijsextensie bereikt nu meer doelgroepen https://www.bronso.nl/blog/google-adwords-prijsextensie-bereikt-nu-meer-doelgroepen https://www.bronso.nl/blog/google-adwords-prijsextensie-bereikt-nu-meer-doelgroepen

AdWords Prijsextensies

Google Adwords wordt voortdurend geüpdatet. Iedere update betekent een verbetering van een vitaal onderdeel. Deze keer is de prijsextensie aan de beurt. Deze bereikt nu een grotere doelgroep en kan nu zowel op desktops als op mobiele apparaten worden weergegeven. Tot op heden werden de extensies uitsluitend op mobiele apparaten weergegeven, maar nu is het dus ook mogelijk om deze nuttige informatie te bekijken op alle apparaten zoals op je telefoon, tablet, laptop of desktop.

De voordelen van prijsextensies

Prijsextensies zorgen ervoor dat u over een extra mogelijkheid beschikt om uw producten en diensten in de kijker te zetten. Nu kunt u uw gebruikers direct koppelen aan interessante producten of diensten in uw webwinkel. Zo krijgen uw tekstadvertenties een behoorlijke meerwaarde in vergelijking met andere advertenties van uw concullega’s.

Waar vindt u de extensies terug?

De prijsextensies worden op desktops en mobiele apparaten onder uw tekstadvertentie weergegeven. Zo krijgt u meer ruimte om uw gebruikers te informeren over het aanbod van uw bedrijf of onderneming. De bijkomende informatie van de extensies, bestaat uit een stel van maximaal acht kaarten.

Op deze kaarten worden verschillende mogelijkheden en prijzen getoond vanuit uw prijsmenu. Zo komen uw potentiële klanten in uw webwinkel vanuit het prijsmenu rechtstreeks bij het artikel van hun voorkeur terecht.

Waarom prijsextensies toevoegen aan uw advertentie?

  • Uw aanbod krijgt de aandacht die het verdient. Prijsextensies kunnen het best worden vergeleken met de etalage van uw bedrijf of onderneming. De indeling van deze online etalage is interactief. Uw potentiële klanten kunnen er gewoon doorheen scrollen.
  • U kunt snelkoppelingen linken aan conversies. Dit zorgt ervoor dat potentiële klanten die op een specifiek artikel klikken in uw prijsmenu rechtstreeks naar dat product in uw webwinkel worden geleid.
  • U kunt nu uw impact verhogen met slechts minimale inspanning. Nu is het niet langer nodig om steeds nieuwe tekstadvertenties op te stellen of oudere tekstadvertenties in een nieuw jasje te steken.

Extensies zijn eenvoudig en efficiënt:

  • Eenvoudig te bewerken. Productnamen en -beschrijvingen zijn voortdurend up-to-date te houden, zowel voor reguliere verkoop en speciale aanbiedingen. Bovendien kunt u prijsextensies bewerken zonder hun prestatiestatistieken aan te passen.
  • Flexibiliteit staat voorop. U kunt prijsextensies toevoegen aan een account, een campagne of een advertentiegroep in functie van de advertenties die u in de kijker wilt zetten. Verder kunt u ook datums, dagen van de week of tijdstippen van de dag instellen waarop uw prijsextensies worden getoond.

De waarde van de prijsextensie

Deze uitbreiding van de weergave van de prijsextensies is een welkome verbetering. De ervaringen met prijsextensies op mobiele apparaten waren al positief. Dit geldt vooral voor webwinkels met een beperkt aanbod. Voorbeelden hiervan zijn abonnementen, cursussen, trainingen en voordeelpakketten.

Tot slot is het erg belangrijk dat de juiste prijzen in de extensie worden opgenomen. Als de prijzen in de extensie niet overeenkomen met de prijzen op de website is dit een minpunt. Potentiële klanten zullen dan twijfelen over een aankoop.

]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) AdWords Wed, 17 May 2017 12:08:22 +0000
Google AdWords: groen in plaats van geel https://www.bronso.nl/blog/google-adwords-groen-in-plaats-van-geel https://www.bronso.nl/blog/google-adwords-groen-in-plaats-van-geel

Google heeft op 16 juni zijn online reclamedienst AdWords alweer een nieuwe boost gegeven. De huidige update springt vooral in de kijker door de groene kleur die nu gebruikt wordt om de advertenties in de kijker te zetten in plaats van de gele kleur die hier voordien voor gebruikt werd. Maar wat is de reden hiervoor? Wij zochten het voor je uit.

Groen niet langer meer een test

Het minste dat je kunt zeggen, is dat Google bij het overschakelen van geel naar groen niet over een nacht ijs gegaan is. De nieuwe kleur werd eerst uitvoerig uitgetest. Wie Google regelmatig gebruikt, zal het zeker gemerkt hebben. De gele kleur rond het woord Adv. werd de laatste weken voor de verandering definitief van kracht werd, meer dan eens vervangen door groen. Zo was de zoekmachinegigant in de gelegenheid om de reacties van trouwe gebruikers te testen.

Waarom maakte geel plaats voor groen?

Het gele labeltje naast de url van de eigenlijke advertentie werd stelselmatig veranderd door een groen exemplaar. Hierbij werd doelbewust gekozen voor dezelfde kleur als deze die voor de link van de AdWords advertentie zelf gebruikt wordt. Op het eerste zicht kan deze beslissing tegenstrijdig lijken. Bij gebruik van dezelfde kleur voor zowel de AdWords link als het label, zou je verwachten dat het contrast dat nodig is om online reclame te doen opvallen, zou verminderen. Niets is minder waar.

De donkergroene kleur van het nieuwe label vormt een zichtbaar contrast tegen de witte achtergrond van het scherm. Hierdoor springen de advertenties makkelijker in het oog, zonder echter de ervaring van de Google gebruiker te storen.

Groen zorgt voor harmonie

Door de keuze van de groene kleur voor het label, wordt een harmonieus geheel gecreëerd. Hoewel de gele kleur van het oude label zacht oogde, werd het contrast met de rest van de advertentie dan weer groter, waardoor een storend effect ontstond. Dit had voor gevolg dat AdWords advertenties minder gelezen werden dan verhoopt. Dit is natuurlijk niet de bedoeling wanneer je reclame wilt maken. Wie advertenties plaatst, bij Google AdWords of elders, wil dat deze gelezen worden door potentiële kopers. Door de keuze voor de groene kleur voor het label, werd de leesbaarheid en de aantrekkelijkheid van de online reclameboodschappen van Google vergroot.

Hoe minder voor meer kan zorgen bij AdWords

Door voor groen te kiezen, doet Google AdWords met grote waarschijnlijkheid een goede zaak. De advertenties staan bovenaan de zoekresultaten, maar vallen minder op. Hierdoor wordt de kans dat de reclame links worden aangeklikt door gebruikers die een bepaald product zoeken, net groter. De nieuwe look van de AdWords advertenties zorgen er namelijk voor dat de online reclame steeds meer op reguliere zoekresultaten lijken, waardoor ze meer gelezen zullen worden. En, dat is zowel voor Google AdWords als voor de adverteerder een goede zaak.

]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) AdWords Fri, 24 Jun 2016 08:34:41 +0000
Google AdWords: 4 in plaats van 10 https://www.bronso.nl/blog/google-adwords-4-in-plaats-van-10 https://www.bronso.nl/blog/google-adwords-4-in-plaats-van-10

Google heeft zijn AdWords programma een flinke update gegeven. De 7 advertenties aan de rechterzijde zijn verdwenen, en het aantal advertenties boven de organische zoekresultaten zijn van 3 naar 4 gegaan. Hiermee stopt het bedrijf met de kolom aan de rechterzijde.

Waarom deze ommezwaai van Google Adwords?

Google vindt het belangrijk om iedere gebruiker dezelfde gebruikerservaring te geven, zodat het weinig uitmaakt of je nu op je pc of op een mobiel apparaat surft. Potentiële adverteerders kunnen we in deze zin geruststellen dat de Adwords advertenties zeker niet zullen verdwijnen.

Je vindt ze nu standaard boven en onderaan van de zoekresultaten. Bovendien is het aantal advertenties dat je voordien boven de resultaten kon vinden, gestegen. Je kunt nu 3 tot 4 advertenties terugvinden bovenaan, maar dat wil geenszins zeggen dat het totaal aantal reclameboodschappen gestegen is.

Daling van het aantal Google Adwords advertenties

Met het verdwijnen van de Google Adwords advertenties uit de rechterkolom, daalt het totale aantal reclameboodschappen per webpagina. Dit heeft wel degelijk gevolgen. De kans dat je advertentie getoond wordt, wordt hierdoor kleiner.

Enerzijds krijgen zoekresultaten dus voorrang, anderzijds vinden we in totaal dus minder advertenties. Deze reclameboodschappen worden echter wel belangrijker, maar omdat ze minder talrijk zijn, wordt de kostprijs ervan verhoudingsgewijs wel duurder.

Ze zullen minder bekeken worden, wat voor gevolg heeft dat publiciteitscampagnes duurder zullen worden wanneer je hetzelfde aantal kliks of impressies wilt behouden. Dit zullen we voelen aan de CPC (kostprijs per klik) en het prijskaartje voor geoptimaliseerde ontwikkeling van de advertentie.

De rechterkant blijft niet helemaal leeg

Wie zich al verheugde op een lege rechterzijde van de webpagina’s moeten we teleurstellen. Deze zal nog wel gebruikt worden voor publicitaire doeleinden. Gebruikers zullen er de Google Shopping resultaten en Knowledge Graph terugvinden.

De reclame is dus niet helemaal uit de rechterkant van het gezichtsveld verdwenen. De vorm is daarentegen wel veranderd. Advertenties onder de vorm van tekst komen niet meer voor.

Contacteer ons!

Wilt u meer weten over hoe wij als Google Adwords parter uw bedrijf verder kunnen helpen? Wilt u meer weten hoe wij uw internet marketing campagne zouden kunnen aanpakken? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij helpen u graag verder.

]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) AdWords Mon, 04 Apr 2016 12:40:15 +0000
Bronso is nu ook Google Adwords partner https://www.bronso.nl/blog/bronso-is-nu-ook-google-adwords-partner https://www.bronso.nl/blog/bronso-is-nu-ook-google-adwords-partner

Bronso streeft er steeds naar alleen het beste aan zijn klanten te kunnen bieden. Vanaf nu zijn wij ook Google Adwords partner, en in de praktijk betekent dit dat we nu in staat zijn om onze klanten nog beter te dienen.

Google Adwords partner

Met enige trots delen wij onze klanten mee dat we Google Adwords partner geworden zijn, maar wat houdt dit in de praktijk in, en hoe worden onze klanten er in de praktijk beter van? Officieel luidt de nieuwe titel van Bronso “Google Adwords Certified Partner”. Deze titel is onze verdienste omdat wij bij Bronso voldoen aan alle kwaliteitseisen die Google verlangt op gebied van adverteren.

De voordelen van een samenwerking met Bronso

Wanneer u kiest voor een Google Adwords campagne met behulp van Bronso, dan kunt u er zeker van zijn dat wij voor u het onderste uit de kan halen. Bronso staat nu meer dan ooit voor kwaliteit en wij kunnen er nu voor zorgen dat u nu niets minder dan een optimaal resultaat mag verwachten van uw publicitaire campagne.

Waarom werd Bronso Google Adwords partner?

Wij willen u steeds het beste bieden, en dat betekent van onze kant uit dat wij ook steeds bereid zijn ons verder te bekwamen in ons vakgebied internet marketing. Wij zijn niet zomaar Google Adwords partner geworden. Wij hebben hiervoor uitgebreid gestudeerd en met goed gevolg een examen afgelegd. Dit examen is voor ons geen eindpunt, maar eerder een nieuw begin.

Om u altijd opnieuw de beste kwaliteit te kunnen aanbieden, is het nodig dat wij regelmatig onze kennis op peil houden en jaarlijks of tweejaarlijks opnieuw examens afleggen. Zo blijven wij op de hoogte van het nieuwste en het beste op gebied van internet marketing en krijgt u van ons de beste garantie voor kwaliteit.

Contacteer ons!

Wilt u meer weten over hoe wij als Google Adwords parter uw bedrijf verder kunnen helpen? Wilt u meer weten hoe wij uw internet marketing campagne zouden kunnen aanpakken? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij helpen u graag verder.

]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) AdWords Fri, 16 Oct 2015 14:41:23 +0000
Affective behavior https://www.bronso.nl/blog/affective-behavior https://www.bronso.nl/blog/affective-behavior

is zeer emotioneel gedrag bij niet-mensen.

]]>
sofian@bronso.be (Sofian Bouazzaoui) AdWords Fri, 06 Jun 2014 14:09:17 +0000
Wilt u vaker gevonden worden op Google? https://www.bronso.nl/blog/adwords/advertenties https://www.bronso.nl/blog/adwords/advertenties

Probeer AdWords vandaag met €75 gratis advertentietegoed*
Haal meer klanten uit uw website door gericht te adverteren.

75
Gebruik uw promotiegeschenkcode!
*Algemene voorwaarden
AdWords
Aan
Invalid Input
E-mail
Invalid Input
Google AdWords is het advertentieprogramma van Google waarmee u gemakkelijk en flexibel online kunt adverteren. Met Google AdWords kunt u doelgericht adverteren en zelf bepalen hoeveel u uitgeeft.

Hoe het werkt

U maakt uw advertenties

Kies de zoekwoorden waarop u gevonden wilt worden en schrijf een advertentietekst. U kunt ook bepalen in welke geografische gebieden (landen, provincies, steden) of in welke talen uw advertentie te zien is.

Uw advertenties worden op Google weergegeven

Als op Google wordt gezocht naar één van uw zoekwoorden, dan wordt uw advertentie mogelijk boven of naast de zoekresultaten weergegeven. U bereikt op dat moment dus een doelgroep die al in uw bedrijf is geïnteresseerd.

U werft klanten

Mensen kunnen gemakkelijk op uw advertentie klikken om iets te kopen of meer over uw bedrijf te weten te komen.

]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) AdWords Fri, 11 Apr 2014 12:31:20 +0000