AdWords https://www.bronso.nl Thu, 18 Apr 2024 15:36:10 +0000 nl-nl Plugnet opent opleidingscentrum voor laadpaal installateurs https://www.bronso.nl/blog/economie/plugnet-opleidingscentrum-laadpaal-installateurs https://www.bronso.nl/blog/economie/plugnet-opleidingscentrum-laadpaal-installateurs

Plugnet opleidingscentrum laadpaal installateur

In samenwerking met Wallbox opent Plugnet een trainingscentrum voor het opleiden van installateurs van laadpalen. Door de stijgende verkoop van elektrische wagens en om de elektrificatie van het wagenpark op te vangen zijn de komende jaren ongeveer 8000 extra installateurs nodig.

Praktijkopleidingscentrum voor laadpaal installateurs

Met het openen van een trainingscentrum en het opleiden van installateurs wil Plugnet op advies van de VDAB een plan bereiken dat er de komende jaren genoeg installateurs zijn voor alle laadpalen die niet alleen bij de mensen thuis maar ook op semipublieke plaatsen moeten worden neergezet.

Vlaanderen legt de lat hoog tegen 2025 wilt de regering 35.000 publieke laadpunten plaatsen. In ons land zijn er momenteel 11.641 publieke laadpunten, waarvan 4.812 in Vlaanderen. Het tekort aan technische installateurs die nodig zijn is nu al aanzienlijk. Met 80 procent meer openstaande vacatures in een jaar raadt de VDAB installatiebedrijven aan zelf installateurs op te leiden.

Wallbox samenwerking op gebied van laadpalen

Plugnet officiële distributeur en importeur van Wallbox laadpalen in België, gaat de samenwerking aan met Wallbox om installateurs te trainen om zowel particuliere klanten als zakelijke klanten te kunnen voorzien in de installatie, oplevering en het onderhoud van Wallbox laadoplossingen.

Wallbox rekent op een sterke groei van het aantal elektrische auto’s en de verkoop van laadoplossingen om deze op te laden. De groei is mede te danken aan de autofabrikanten die meer en meer betaalbare modellen van elektrische auto’s op de markt brengen.

Een tweede grote bijdragende factor in de verkoop van elektrische wagens zijn de verschillende steunpakketten en fiscale voordelen die door de huidige regering worden toegekend om elektrisch rijden te stimuleren.

Recordaantal aanvragen voor laadpaal installaties

Plugnet een vaste waarde in de wereld van laadoplossingen voor elektrische wagens ziet dit jaar ook het aantal aanvragen voor laadpaal installaties verdubbelen. Het bedrijf dat laadpalen verkoopt, onderhoud en installeert krijgt een recordaantal aanvragen binnen dankzij de forse toename van de verkoop van het aantal elektrische auto’s.

Plugnet zoekt 15 extra laadpaal installateurs

Om de vraag naar laadpaal installaties op te vangen en te kunnen blijven opvolgen is Plugnet dit jaar op zoek naar 15 extra technische laadpaal installateurs. Het grootste deel van de openstaande vacatures is voor installatiewerkzaamheden in de particuliere markt, thuis opladen blijft in België nog steeds de meest populaire laadmethode.

Website: www.plugnet.be

]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) Economie Wed, 15 Dec 2021 14:11:51 +0000
Wat is een trend? | Betekenis en Definitie https://www.bronso.nl/blog/economie/wat-is-een-trend https://www.bronso.nl/blog/economie/wat-is-een-trend

Wat is een trend

We denken allemaal dat we goed weten wat een trend is. Toch staan we te weinig stil bij wat een trend eigenlijk is.

Definitie trend

Een trend is een patroon van geleidelijke verandering waarin zich iets ontwikkelt naar een bepaalde richting.

Soorten trends

Er bestaan trouwens verschillende soorten trends. Sommige duren langer dan andere. We laten je er graag mee kennismaken:

1. Macrotrends

Een macrotrend kan worden omschreven als een tendens. Een tendens werkt langzaam. Hij ontwikkelt zich gedurende een lange periode. Hierdoor wordt de verandering niet meteen opgemerkt. Een macrotrend onstaat niet plots en blijft ook langer duren.

2. Minitrends

Een minitrend is een afgeleide van een macrotrend. Ze splitsen zich af van de algemene tendens en worden zo makkelijker opgemerkt.

3. Microtrends

Deze trends vallen heel erg op. Ze ontstaan vlug en vallen net als rijpe appelen uit een boom. In dit geval spreken we daarom over een rage of een hype.

4. Economische trends

Deze zijn belangrijk voor economen en beleggers. Zo kunnen we de Bitcoin en andere cryptovaluta omschrijven als een economische trend.

5. Modetrends

In de modewereld is het voor iedereen duidelijk dat er trends zijn. Modetrends zijn opvallend en veranderen ieder modeseizoen. Soms is er een link waarneembaar tussen een modetrend en economische trends. In tijden van recessie worden de rokken van de vrouwen langer. Wanneer de economie terug opbloeit, worden de rokken terug korter.

6. Andere trends

In feite is het zo dat alles wat meetbaar is in cijfers, omgezet kan worden in een trend. Zo zijn er demografische trends wanneer er meer of minder geboortes zijn of wanneer er extreem veel sterftegevallen zijn in de winter. Ook criminaliteitscijfers worden vaak omgezet in trends. Hetzelfde geldt voor ongevallen.

Ontstaan van een trend

We denken vaak van trends dat ze zomaar uit het niets komen en gaan, maar zo zit het mechanisme niet in elkaar. Er zijn wel degelijk tekenen in de maatschappij die er op wijzen dat er een nieuwe trend zit aan te komen. Het is de kunst om te kunnen aanvoelen wanneer een nieuwe trend zich aandient. Het is een nog grotere kunst om daar als zelfstandig ondernemer te kunnen op inspelen.

Hoe lang blijft een trend bestaan?

Onderzoekers verklaren dat een trend blijft bestaan zolang er sprake is van een positief effect. Dit gaat zeker op voor trends zoals mode en hypes zoals Pokemon Go en andere spelletjes en speelgoed. Wanneer we het hebben over criminaliteitscijfers of over sterftecijfers, dan is een trend echter negatief.

Het einde van een trend

Een trend houdt op te bestaan, wanneer hij gaat vervelen. Het is in die zin belangrijk dat een ondernemer ook een trendwatcher is die kan aanvoelen wanneer het gedaan is met een trend. Zo kun je als zaakvoerder op deze maatschappelijke verandering inspelen en je bedrijfsmodel aanpassen.

Wat is trendwatchen?

Bij trendwatchen gaat iemand bewust op zoek naar trends. Trendwatchers herkennen trends. Ze zijn in verschillende trends geïnteresseerd en voelen zich in diverse groepen thuis. Alles wat nieuw is, voelt voor hen aan als een sensatie. Trendwatchers hebben in die zin een belangrijke functie omdat ze trends vertalen naar het grote publiek.

Waarom moet een ondernemer zich met trends bezig houden?

Voor iedere gedreven ondernemer is het belangrijk om voeling te hebben met trends die zich in de maatschappij ontwikkelen. Je hoeft daarom zelf geen trendwatcher te zijn. Het volstaat om trendwatchers te volgen de gespecialiseerd zijn in de niche die relevant is voor jouw bedrijf. Zo blijf je voeling houden met je doelpubliek. Deze klanten en potentiële klanten maken immers ook deel uit van een zich steeds veranderende maatschappij.

De nichemarkt van je bedrijf

Elk bedrijf heeft een bepaald doelpubliek. Deze mensen bevinden zich als het ware in een niche. Zodoende is het belangrijk dat jouw onderneming blijft voldoen aan de noden en behoeften van dit nichepubliek. Dat is meteen ook de reden waarom je als ondernemer trends moet blijven volgen. Enkel zo ben je er zeker van dat je bedrijf zich in de juiste nichemarkt bevindt.

]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) Economie Sat, 17 Mar 2018 19:29:08 +0000
Wat is retail? | Betekenis en Definitie https://www.bronso.nl/blog/economie/wat-is-retail https://www.bronso.nl/blog/economie/wat-is-retail

Wat is retail

In het Nederlands kunnen we het woord retail het best beschrijven als het geheel van handelingen dat nodig is om goederen en producten tot bij de klant te brengen.

Betekenis Retail

Retail wordt in het Nederlands vaak vertaald als kleinhandel of als detailhandel. Bij retail worden goederen of producten immers verkocht aan particulieren die de wat ze gekocht hebben ook zelf gebruiken. Retail kan op verschillende manieren gebeuren. Het kan gaan om online verkoop of om een aankoop in een ouderwetse buurtwinkel.

De verkoop gebeurt direct face-to-face of in een webshop. Verder is het belangrijk om weten dat vormen van dienstverlening zoals horeca of kapperszaken niet als retail worden beschouwd. Bij retail worden producten verkocht en geen diensten.

Welke soorten van retail producten bestaan er?

In de retail bestaan er verschillende soorten van producten die kunnen worden verkocht. We zetten ze hierna op een rij:

  • Hardliners: producten met een lange levensduur. We denken dan aan auto’s, huishoudtoestellen en meubels.
  • Soft goods of zachte comsumptiegoederen: hierbij denken we aan kleding, schoenen en toiletproducten.
  • Voedsel: dingen zoals vlees, kaas, landbouwproducten en alle vormen van gebak en brood.
  • Kunst: hierbij denken we aan kunstwerken, boeken en muziekinstrumenten.

Waar kun je deze productcategorieën kopen?

  • Warenhuizen: in België denken we dan aan de Innovation of aan het Britse Mark en Spencer’s
  • Speciaalzaken: dit zijn warenhuizen die maar één product verkopen zoals bedden, matrassen, huishoudtoestellen of schoenen. Belgische voorbeelden zijn 1000 Matrassen, Van Den Borre of Torfs.
  • Discounters: voorbeelden zijn Aldi en Lidl
  • Bulk verkopers: supermarkten zonder franjes die er rudimentair uitzien. Colruyt is een goed Belgisch voorbeeld.
  • Kleine buurtwinkels: de kruidenier, bakker en slager om de hoek
  • E-tailers: dit zijn eigenaars van webshops, zonder fysieke winkel. Bol.com is een goed voorbeeld.

Hoe komen we in 4 stappen tot retail?

Retail is het eindpunt van een proces waarbij het product tot bij de klant wordt gebracht. Dit gebeurt doorgaans in 4 opeenvolgende stappen:

  • De fabrikant: produceert de goederen of producten
  • De groothandel: koopt de goederen of producten van de fabrikant en transporteert ze naar de winkel
  • De winkel: verkoopt de goederen of producten aan de klant of eindgebruiker
  • De klant: koopt producten en goederen in de winkel

Bij iedere tussenstap wordt een winstmarge genomen. De fabrikant rekent een meerkost voor zijn geleverde producten. De groothandel en winkel doen dat op hun beurt ook. Zo kan iedereen een graantje meepikken en winst maken op hetzelfde product.

Retail marketing

Zoals bij alle vormen van verkoop, is marketing een belangrijk onderdeel van het verkoopsproces. Retail marketing richt zich specifiek op deze sector van de verkoop.

]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) Economie Sat, 17 Mar 2018 19:28:23 +0000
Wat is een blog? | Betekenis en Definitie https://www.bronso.nl/blog/content-marketing/wat-is-een-blog https://www.bronso.nl/blog/content-marketing/wat-is-een-blog

Wat is een blog

Iedereen heeft wel van een blog gehoord. Blogs bestaan al langer dan vandaag. De eerste keer dat het woord blog gebruikt werd, dateert alweer van december 1997. Toch is het belangrijk om even stil te staan bij woorden zoals blog, bloggen en blogger.

Wat is een blog?

We staan er niet bij stil, maar een blog is in feite een soort website waarop regelmatig nieuwe stukken verschijnen. Daarbij is de inhoud van de blogposts belangrijk. Zo noemen we deze stukken. Enkel goede content zal bezoekers trekken. Dit artikel is trouwens een goed voorbeeld van een blogpost.

Het blog als concept heeft namelijk een hele evolutie doorgemaakt. De meeste mensen weten wel wat een blog is. We kunnen ons feitelijk niet meer voorstellen dat er nog mensen bestaan die nog nooit een blog hebben gelezen. Tegelijk is het duidelijk dat niet iedereen succesvol is als blogger. Waarom heeft die ene succes en de andere niet? Hoe werkt bloggen dan wel? Hoewel we allemaal weten waarover het gaat, blijft het, zeker de dag van vandaag belangrijk om te leren bloggen. Dat is de reden waarom ook wij bij het begin aanvangen.

De volgorde van de blogposts

Bij elk blog staat het laatst gepubliceerde stukje eerst. Dit noemen we de omgekeerde chronologische volgorde. Blogs worden met een zekere regemaat gepubliceerd. Hoe dikwijls er een nieuwe post verschijnt, bepaalt de blogger zelf. Het is wel nodig dat dit duidelijk is voor trouwe lezers. Zo kun je elke dag bloggen, elke week of elke maand. Je trouwe lezers zullen uitkijken naar wat je in je volgende blog te zeggen hebt!

Interactie met je lezers

Een blog heeft een belangrijk voordeel ten opzichte van een gewone website. De lezers van je blogposts kunnen met jou communiceren. Dit doen ze door commentaren achter te laten als reactie op je blog.

Categorieën

Sommige blogs gaan over één bepaald onderwerp. Andere bloggers schrijven over verschillende onderwerpen. Na verloop van tijd bestaat je blog uit een steeds groter wordend aantal posts. Soms willen je lezers een blog over een bepaald onderwerp nog wel eens terug lezen. Daarom is het goed dat je je blog onderverdeelt in categorieën. Zo kunnen je lezers je blogposts gemakkelijk terugvinden! Zoeken lezers iets over katten, dan hoeven ze alleen maar naar de categorie katten te gaan.

Steeds meer verfijnen is de boodschap

Behalve categorieën, kun je ook nog tags toevoegen aan je blog. Binnen de categorie reizen kun je op die manier de landen en bestemmingen die je beschrijft door middel van een tag beter vindbaar maken. Dit is niet alleen handig voor je lezers, maar trouwens ook voor zoekmachines.

Linken

Nu we het toch hebben over de vindbaarheid van je blog, kunnen we niet anders dan het even te hebben over linken. Door links toe te voegen aan je blog geef je je lezers extra informatie en word je ook vlugger opgepikt door Google die deze interessante informatie altijd oppikt met zijn crawlers.

Soorten van blogs

Vele blogs die je online vindt, zijn nog steeds persoonlijke blogs. Vaak zijn het online dagboeken van gewone mensen zoals jij en ik. Andere mensen schrijven opinieblogs over politiek en maatschappelijke onderwerpen.

Steeds meer zien we blogs verschijnen die buiten deze traditionele sfeer vallen. Alle onderwerpen kunnen: reizen, make-up, mode, producten, babyblogs en technische blogs. Alles kan ongeveer.

De meeste blogs worden geschreven, maar steeds meer mensen maken gebruik van videoblogs. Beelden zeggen soms meer dan woorden. Deze vorm van bloggen wordt vlog genoemd. Verder kun je ook kiezen voor gesproken blogs of podcasts of voor fotoblogs.

Hoe maak je een blog?

Bloggen kun je op verschillende manieren. Er bestaan verschillende platformen en soorten software om mee te bloggen.

WordPress is veruit de bekendste software en content management system (CMS) om te bloggen. Andere CMS zijn Drupal en Joomla. Dit zijn de bekendste, maar je kunt ook Movable Type, Pivot of Bootstrap gebruiken dat door Twitter werd ontwikkeld.

Platformen om te bloggen

Wie liever niet met software werkt, kan ook gewoon online bloggen door het WordPress platform te gebruiken. Andere mogelijkheden zijn Blogger en Wattpad. Belangrijk om weten is dat er altijd platformen bijkomen, weggaan of overgenomen worden door grotere platformen!

Bloggen is een werkwoord

We weten ondertussen wat bloggen betekent: je blog voortdurend en regelmatig van nieuwe content en blogposts voorzien. Je kunt schrijven, filmpjes maken, audiobestanden inspreken en foto’s online zetten. Dit is echter niet voldoende. Om succesvol te bloggen moet je dit regelmatig doen. Bovendien moet je weten wie je publiek en je doelgroep is. Daar kun je achterkomen door er heel wat tijd in te investeren! Je eigen strategie ontwikkelen, is belangrijk!

Veel of weinig bloggen?

Sommige bloggers zetten elke dag meerdere posts online. Dit is behoorlijk arbeidsintensief en is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt ook voor slowbloggen gaan. Hierbij zit er wat meer tijd tussen je blogposts in, maar zo heb je de kans om een bepaald onderwerp helemaal uit te werken. Zo wordt de content waardevoller en gaan je lezers er naar uitkijken. Sowieso is het belangrijk om voor kwaliteit te gaan en deze steeds te bewaken.

Niet alleen de inhoud is belangrijk, maar ook de schrijfstijl en een correcte spelling!

Alleen of met meer?

Vele bloggers werken alleen. Al dan niet afhankelijk van het onderwerp, kan het ook zinnig zijn om in groep te werken. Groepsblogs werken vaak rond één bepaald thema. Zo kan het nuttig zijn om verschillende stemmen te laten horen of om specialisten rond een bepaald onderwerp in te schakelen wanneer het nodig is.

Redenen om te bloggen.

Bloggen doe je om verschillende redenen. Vele mensen houden een persoonlijk blog bij. Andere bloggers gebruiken hun blog als platform om hun kennis rond een bepaald onderwerp te verspreiden. Een blog kan gaan over ICT, over techniek, handwerk, breien, mode, kinderen, de natuur of over politiek. Er zijn mogelijk zoveel redenen om te bloggen als er bloggers zijn.

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen reden om te bloggen. Steeds vaker zien we ook zakelijke blogs verschijnen. Deze blogs worden aangemaakt om rechtstreeks of onrechtstreeks geld mee te verdienen. Dit kan door advertenties op te nemen of een je blog te integreren in de website van je eigen bedrijf. Zo weten je klanten en toekomstige klanten waar je mee bezig bent. Dat is op zich een uitstekende vorm van marketing!

Enkele tips voor zakelijk bloggen:

  • Zorg er voor dat je een strategie hebt!
  • Zorg regelmatig voor nieuwe content
  • Promoot deze na de publicatie via sociale media
  • Hou statistieken bij en kijk deze regelmatig na!

Wat kun je met een zakelijk blog?

  • Nieuwe prospects en leads aantrekken
  • Je laat je kennis zien en zorgt ervoor dat deze op peil blijft
  • Je krijgt volgers die je kunt toevoegen aan een zakelijke e-maillijst
  • Bekend worden als een expert in je branche
]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) Content marketing Sat, 17 Mar 2018 19:27:34 +0000
Wat is een case study? | Betekenis en Definitie https://www.bronso.nl/blog/analyse/wat-is-een-case-study https://www.bronso.nl/blog/analyse/wat-is-een-case-study

Wat is een case study

Een case study wordt in het van Dale woordenboek verklaard als een ‘onderzoek aan de hand van een praktijkgeval’

In welke sector gebruiken we de klantcase als case study?

De case study als onderzoeksmiddel wordt gebruikt in tal van vakgebieden. Maatschappelijk werk en empirisch wetenschappelijk onderzoek zijn er maar twee van. In dit artikel willen we het echter hebben over een specifieke vorm van case study: de klantcase.

De klantcase wordt veel gebruikt in inbound marketing. In dit geval is de klant het voorwerp van ons wetenschappelijk onderzoek. Tijdens dit onderzoek wordt bekeken in hoeverre de klant tevreden is over het eindproduct of de diensten die hij of zij heeft aangekocht. Deze case study verloopt in verschillende stappen.

Ook een klantcase kunnen we het best beschrijven als een proces dat geleid heeft tot een aankoop, waarbij onderzocht wordt in hoeverre de klant tevreden is over het verloop van dit proces en de uiteindelijke aankoop. Het is duidelijk dat een dergelijke case study veel dieper gaat dan het neerpennen van een review op een reviewsite.

Bij de klant case worden verschillende stappen gezet en meerdere vragen gesteld. Hoe is de klant bij jouw bedrijf terechtgekomen? Wat was de aanleiding? Wat was de initiële de vraag? Hoe werd het eindproduct of de dienstverlening ervaren? In hoeverre werden de verwachtingen ingelost? Zijn er algemene opmerkingen?

De case study als vorm van marketing

Wie geïnteresseerd is in jouw producten of diensten, wil graag weten wat de ervaringen van je vorige klanten met jouw bedrijf zijn. Een review zegt wel iets, maar een case study gaat veel dieper. Het is een persoonlijk verhaal van een echte klant van vlees en bloed. Een goed uitgeschreven klantcase zegt meer dan een blits reclamespotje.

Andere voordelen van een case study

  • De bezoekers van je website krijgen een realistisch beeld van hoe jouw diensten in de praktijk worden aangeboden en hoe deze dienstverlening in de praktijk verloopt.
  • Een goede case study hoeft niet duur te zijn.
  • Potentiële klanten herkennen zich in de situatie van anderen met dezelfde of soortelijke vraag.
  • Verschillende klantcases op een zakelijke website geven aan voor welk soort bedrijven je werkt. Zo krijgen klanten een zicht op jouw expertise en ervaring.

Hoe bouw je een case study op?

Iedere case study of klantcase bestaat uit verschillende stappen. We zetten ze hieronder op een rij:

1. Doelgroeponderzoek

Als bedrijf heb je een bepaalde doelgroep voor ogen die je wilt aantrekken. Daarbij is het handig om even stil te staan bij je klantenbestand en te bekijken welke van je huidige klanten of vorige klanten relevant is voor deze doelgroep.

2. De keuze van de klant

Hier heb je twee mogelijkheden. Er zijn klanten van wie verwacht wordt dat ze voor jouw bedrijf kiezen. Vaak gaat het over een goede klant die zo tevreden is dat hij telkens weer terugkomt. Dat lijkt aanlokkelijk. Het is weliswaar een goed visitekaartje, maar het loont ook om je onderzoek te voeren naar een totaal andere type van klant. Als je kiest voor een klant die niemand had verwacht, maak je kans om nieuwe klanten binnen te halen die eerst niet aan je bedrijf zouden hebben gedacht.

3. Het klantinterview

Dit interview is cruciaal. Het verloopt meestal in een ongedwongen sfeer. Dit helpt om veel informatie te verkrijgen. Tegelijk moet je wel voldoende sturen om de informatie te krijgen die je nodig hebt voor de case study.

4. Klantbeschrijving

Dit kan in het kort gebeuren: een bedrijfsnaam, de sector, de werkzaamheden en de contactpersoon zijn vaak voldoende.

5. Het probleem van de klant

Hierbij is het belangrijk dat je een klantprobleem uitkiest dat herkenbaar is voor andere potentiële klanten.

6. Hoe heb je het probleem kunnen oplossen?

Je aanpak is cruciaal. De oplossing van iemands probleem en welke stappen daarin gezet worden.

7. Het resultaat

Een positief resultaat spreekt boekdelen. Als je het hard kunt maken aan de hand van cijfermaterialen, wordt het nog tastbaarder voor potentiële klanten.

Extra:

1. Maak gebruik van citaten

Zo laat je je klant zelf aan het woord. Echte commentaren van echte mensen werken het best en vallen positief op.

2. Laat je klant zijn case study beoordelen

Voor je een case study online zet, doe je er goed aan om je klant de case study te laten doorlezen. Zo krijg je iemands goedkeuring voor publicatie. Dat is alleen maar een vorm van respect.

3. Publicatie van je case study op verschillende media

Een case study publiceer je online op je zakelijke website of op sociale media. Quotes kun je gebruiken om door te linken en de aandacht te trekken op de cases.

Vergeet je klant niet te bedanken voor de medewerking!

]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) Analyse Sat, 17 Mar 2018 19:26:42 +0000
Wat is Bootstrap? | Betekenis en Definitie https://www.bronso.nl/blog/programmeren/wat-is-bootstrap https://www.bronso.nl/blog/programmeren/wat-is-bootstrap

Wat is bootstrap

Bootstrap is geheel van hulpmiddelen dat gebruikt wordt bij het maken van websites en andere toepassingen voor het web.

Betekenis Bootstrap

Bootstrap is gratis en open source. In dit framework vind je sjablonen gebaseerd op HTML en CSS. Deze set van elementen voor HTML en CSS is vrij uitgebreid. Ze kunnen gebruikt worden voor typografie, formulieren, knoppen, navigatie en andere interfaceonderdelen. Het framework bevat ook Javascript-extensies.

Bootstrap werd bedoeld om het ontwikkelen van websites eenvoudiger te maken. Het framework werd ontwikkeld door twee ontwikkelaars van Twitter: Mark Otto en Jacob Thornton. Zij zorgden er met Bootstrap voor dat de interface van de microblogdienst op een consistente manier kon worden ontwikkeld. In het begin was het de bedoeling dat het framework enkel binnen Twitter zou worden gebruikt.

Vanaf 2011 kan iedereen het framework gebruiken en is het eenvoudig downloadbaar op Github. Behalve door Twitter wordt bootstrap nu ook gebruikt door NASA, de University of Washington, FIFA, Newsweek en VOGUE.

Compatibiliteit van Bootstrap

Het Bootstrap framework is compatibel met de browsers Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera en Safari. Verder wordt ook responsive webdesign ondersteund. Meer nog: Bootstrap wordt als front-end framework ingezet om websites en webapplicaties responsive te maken. Vaak gebeurt dit in combinatie met jQuery.

De elementen van Bootstrap

Bootstrap bestaat uit de volgende elementen: buttons, tabellen, thumbnails, labels, badges, uitklapmenu’s, navigatie-elementen, navigatiebalken en alerts. Verder kun je ook voortgangbalken, gegroepeerde lijsten, panelen, carrousels en standaardtekstvakken gebruiken.

Voordelen van Bootstrap:

1. Snel

Bootstrap werkt optimaal wanneer je weinig tijd hebt om een website of een app te bouwen. Je hoeft slechts een template te kiezen. Vervolgens pas je deze aan en je bent klaar.

2. Eenvoudig

Wie HTML en CSS kent, kan zo met Bootstrap aan de slag. Bovendien is je website of app meteen inzetbaar voor mobiel gebruik.

3. Geschikt voor mobiel

Bootstrap maakt gebruik van een grid lay-out. Dat is de reden waarom het framework ervoor zorgt dat websites en applicaties meteen responsief zijn.

4. Open source

De broncode van Bootstrap is gratis beschikbaar. Je bent zelf vrij om het framework aan te passen.

5. Geschikt voor verschillende browsers

Bootstrap is compatibel met verschillende browsers en kan dan ook gebruikt worden met Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera en Safari.

Nadelen van Bootstrap

1. Alles ziet er standaard uit.

Dit komt omdat Bootstrap eenvoudig is om te gebruiken en daarom weinig wordt aangepast. Vele websites en applicaties zien er daarom hetzelfde uit. Een aantal ontwikkelaars neemt de moeite niet om aanpassingen te doen om tot een uniek resultaat te komen. Het framework biedt echter wel de mogelijkheid om de elementen te finetunen waardoor een unieke look wel tot de mogelijkheden behoort.

2. De laadtijd:

Bootstrap is een zwaar framework. Dit heeft zo zijn gevolgen voor de laadtijd van een applicatie of site. Sommige ontwikkelaars werken dan ook liever met een ander framework.

]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) Webontwikkeling Sat, 17 Mar 2018 19:26:09 +0000
Wat is Black Friday? Grote Deals, dag na Thanksgiving! https://www.bronso.nl/blog/marketing/wat-is-black-friday https://www.bronso.nl/blog/marketing/wat-is-black-friday

Wat is Black Friday

Black Friday raakt nu ook bij ons ingeburgerd. In de Verenigde Staten staat deze datum garant voor de absolute koopjesgekte van het jaar. Hier begint het fenomeen te groeien en ook online vinden we vele Black Friday sales terug.

Waar komt het Black Friday fenomeen vandaan?

Black Friday is simpelweg de dag na Thanksgiving. Thanksgiving is bij uitstek een Amerikaanse en Canadese feestdag die traditioneel op een donderdag valt. Tijdens de feestdag wordt god bedankt voor de goede oogst. Omdat lang niet iedereen een boerenleven leidt, is het traditie geworden om ook een bedankje uit te spreken voor alle voorspoed in je leven.

In de VS wordt Thanksgiving op de vierde donderdag van november gevierd. De dag erop is dus een vrijdag. Zodoende wordt de grote koopjesdag Black Friday genoemd. In Canada valt de oogst echter al wat eerder. Daar wordt Thanksgiving op de tweede maandag van oktober gevierd. Toch wordt in beide landen Black Friday op dezelfde dag gevierd.

Black Friday in de rest van de wereld

Thanksgiving wordt in België niet gevierd. We houden echter wel van solden en koopjes. Dat is ook de reden waarom we stilaan maar zeker de grote koopjesdag overnemen!

Waarom wordt er gesproken van Black Friday?

Nu we weten op welke dag Black Friday is en dat de dag na Thanksgiving valt, weten we nog niet waarom deze vrijdag een zwarte vrijdag is. Je zou toch moeten blij zijn met al die koopjes en soldenacties? De naam Black Friday is alvast volgens één stadslegende in Philadelphia ontstaan omdat deze stad op de dag na Thanksgiving te kampen krijgt met ellenlange files.

Op die dag is er geen doorkomen aan en ziet de stad gewoon zwart van de auto’s. Anderen zijn van mening dat de files in Philadelphia er niets mee te maken hebben. Zwart is immers de kleur die je in het kasboek van je boekhouding gebruikt om je inkomsten aan te duiden.

Uitgaven worden dan weer in het rood opgetekend. Sowieso hebben bedrijven na Thanksgiving veel inkomsten, want dan denken de Amerikaanse en Canadese consumenten al aan hun kerstaankopen! Dat is reden genoeg om te vieren! Trouwens, in 24 van de 50 staten van de VS is Black Friday ook echt erkend als een volwaardige officiële feestdag. Ook de periode voor Thanksgiving is traditioneel een feestelijke tijd.

Vele bedrijven sponsoren dan parades en optochten door de straten van Amerikaanse steden. Deze sponsoring is een vorm van reclame. Zo is het ook geen wonder dat Black Friday de koopjesdag bij uitstek is in de VS en in Canada. Al die reclame, dat zet gewoon aan tot kopen!

Black Friday is een onvoorstelbaar gekke soldendag!

Wie het hier al te druk vindt tijdens de solden, omdat je dan in de winkelstraten letterlijk over de koppen kunt lopen, die heeft nog niets gezien. Op Black Friday breekt echt een algemene gekte uit onder de talloze kooplustigen. Sommige mensen bivakkeren dagenlang op voorhand voor de winkel of het warenhuis van hun keuze.

Anderen parkeren zo dicht mogelijk in de buurt. Wie pas de dag zelf aan komt lopen, die is er aan voor de moeite! De kortingen kunnen op deze dag trouwens oplopen tot 80%! Sommigen vechten over het kledingstuk of het product dat ze aan sterk verlaagde prijs naar huis willen nemen! Voor het personeel in de winkels is het gewoon een hel om alles nog in goede banen te leiden. Tegelijk belanden er ook elk jaar kooplustigen op de spoedafdeling van het ziekenhuis!

Black Friday in België

Een echte feestdag is Black Friday nog niet. In november zijn er in ons land normaal geen solden. De meeste mensen weten wel dat Black Friday bestaat.

In vele online webshops kun je dan echte koopjes doen. Meestal gaat het over buitenlandse webshops zoals Zalando, Bol.com, Mediamarkt en Coolblue.

Ook Belgische bedrijven zoals Collishop en Proximus deden in 2017 aan Black Friday mee!

]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) Marketing Sat, 17 Mar 2018 19:25:26 +0000
Wat is Cyber Monday? - Shoppen met kortingen https://www.bronso.nl/blog/marketing/wat-is-cyber-monday https://www.bronso.nl/blog/marketing/wat-is-cyber-monday

Wat is Cyber Monday

Cyber Monday is de maandag die valt na het weekend na Black Friday. Net als deze knotsgekke vrijdag, werd deze online versie gelanceerd door Amerikaanse marketing professionals.

Wie heeft Cyber Monday bedacht?

Ellen Davis en Scott Silverman mogen deze uitvinding op hun naam schrijven. Voor wie niet houdt van de echte solden of van verregaande koopjesgekte, is dit de uitgelezen kans om sterk afgeprijsde producten te kunnen kopen. Je hoeft hier niet de deur voor uit.

Cyber Monday is de dag waarop je gewoon vanuit je luie stoel kunt genieten van de solden. Je geniet op deze dag gewoon van extreem grote online kortingen. De online prijzen zijn op deze dag gewoon net zo laag als op Black Friday! Online naar de solden gaan heeft vele voordelen. Je hoeft je tent of je slaapzak niet op te zetten voor een winkel of warenhuis. Alles wat je moet doen, is op tijd online zijn om je slag te kunnen slaan!

Cyber Monday in de Verenigde Staten

We hoeven je alvast niet uit te leggen dat Cyber Monday in de VS ongemeen populair is. Het aantal verkopen op deze dag groeit nog steeds! Ieder jaar wordt op deze dag meer verkocht dan op dezelfde dag het jaar voordien! Het eerste jaar dat Cyber Monday plaatsvond, was 2005.

Ondertussen waait ook Cyber Monday als online koopjesdag over van het Amerikaanse continent naar het Europese. Vele mensen kennen Cyber Monday al omdat ze op deze dag al goede zaken hebben kunnen doen. Anderen hebben nog nooit van de dag gehoord. Met dit artikel hopen we daar verandering in te brengen. Iedereen houdt van solden en koopjes. Online is dat niet anders!

Cyber Monday in België

Vaak zien we dat online Black Friday en Cyber Monday in België gewoon in elkaar overgaan. Sommige webshops bieden op Black Friday ook al koopjes aan. Ze gaan daar het hele weekend mee door en op Cyber Monday gaan de koopjes gewoon door. In vele gevallen spreken we dan niet over 1 dag van sterk verlaagde prijzen, maar wel van liefst 4 dagen.

Net zoals bij de echte solden proberen zowel de consumenten als de webshops deze periode te verlengen. Zo is het niet ongewoon om in het begin van de maand november al goede buitenkansjes te vinden. De periode waarin je je slag kunt slaan, wordt ook online steeds langer.

Voor grote en kleine webshops!

Traditioneel nemen de grootste en bekendste webshops elk jaar deel aan Cyber Monday. Dat wil echter niet zeggen dat je in kleinere webshops geen goede zaken zou kunnen doen. Mensen die er de voorkeur aan geven om te kopen bij een klein bedrijf, houden namelijk ook van solden. Online is dit niet anders.

Mond-aan-mondreclame is in dit geval heel erg belangrijk, omdat kleinere bedrijven niet over hetzelfde budget voor publiciteit beschikken als de grote concurrenten. Trouwe klanten zijn echter altijd bereid om reclame te maken voor hun favoriete online winkel!

Wanneer valt Cyber Monday in 2108?

Voor wie deze dag niet wil missen: Cyber Monday 2018 valt op maandag 26 november!

]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) Marketing Sat, 17 Mar 2018 19:24:33 +0000
Wat is een podcast? | Betekenis en Definitie https://www.bronso.nl/blog/social-media/wat-is-een-podcast https://www.bronso.nl/blog/social-media/wat-is-een-podcast

Wat is een podcast

Podcasts waren in het begin vooral geluidsbestanden van uitzendingen van radioprogramma’s, lezingen of muziek. Ondertussen worden ook videobestanden als podcast aangeboden. Deze worden vodcasts genoemd. Zowel de audio als de videobestanden worden online aangeboden door webfeeds of door bestanden waar je je kunt op abonneren via de Apple Store en de Google Play Store.

Hoe kun je podcasts afspelen?

Podcasts werden in het begin afgespeeld met draagbare mp3-spelers. De iPod is hier een voorbeeld van. Het is echter ook mogelijk podcasts via een tablet of je telefoon te beluisteren. Hiervoor werden ondertussen handige apps ontwikkeld. Het woord podcast werd afgeleid van de iPod en het woord broadcast dat uitzending betekent. Het grote voordeel van deze manier van uitzenden is dat de luisteraar zelf kan beslissen wanneer hij of zij een programma of bestand beluistert.

Welke soorten van podcasts worden aangeboden?

Podcasts zijn vooral een middel om audio te verspreiden. Soms komt hier ook videocontent bij. De soort van content die op deze manier wordt aangeboden, vertoont grote verschillen. Dikwijls gaat het over originele content zoals audio die opgenomen werd door auteurs zoals stand-up comedians, schrijvers of muzikanten. Vaak wordt een reeds uitgezonden radio- of tv-programma aangeboden als podcast. Podcasts zijn vooral een vorm van techniek. Wat door middel van deze techniek wordt gepubliceerd en verspreid, is zeer divers.

Verschillende afleveringen

Het is mogelijk om je te abonneren op podcasts. Ook nu nog kan je dit vaak door middel van een RSS-feed. De bestandsvorm waarin een podcast verschijnt, is daarom meestal dezelfde. Zo kunnen abonnees hun geliefde programma of muziek op dezelfde manier beluisteren. Taalcursussen vormen hierbij een grote uitzondering.

Wanneer werd de podcast voor het eerst gebruikt?

De techniek achter de podcast werd voor het eerst gebruikt in 1997. Toen werd het mogelijk om in RSS-feeds ook te verwijzen naar mediabestanden. Dave Winer maakte de eerste podcast en wordt daarom ook als de uitvinder ervan beschouwd. Het duurde een tijd eer de nieuwe techniek ook toegankelijk werd voor een groot publiek. Om dit voor elkaar te krijgen, was het nodig dat potentiële gebruikers over een breedbandverbinding, een mp3 speler, een smartphone of een tablet beschikten.

Wat kost een podcast?

De meeste afleveringen van podcasts worden gratis aangeboden. Hierdoor wordt de drempel verlaagd om zulke uitzending of bestand te beluisteren. Deze geluidsbestanden zijn uitermate geschikt om kennis te maken met buitenlandse nieuwsuitzendingen, nieuwe muziek of cursussen die aangeboden worden als geluidsbestand. Je hebt dus een uitermate gemakkelijke manier om naar nieuwe content te luisteren. Je hebt er zelfs je Apple ID niet voor nodig. Het is mogelijk om podcasts gratis aan te bieden omdat de makers vaak kunnen steunen op donaties, sponsoring of reclame.

Met welke apparaten kun je een podcast beluisteren?

Podcasts kunnen worden beluisterd met verschillende apparaten. De iPod is er maar één van. Verder kun je podcasts ook beluisteren met een iPhone of een iPad. Tegenwoordig doe je dit met de podcasts-app. Apple is echter niet de enige aanbieder van podcasts en apps om deze te beluisteren. Alle andere aanbieders werken op een gelijkaardige manier. Zodoende is het niet meer nodig om gebruik te maken van een RSS-feed. Je abonneren is hierdoor heel eenvoudig. Je hoeft binnen de app alleen op abonneren te klikken. Afspelen van het bestand doe je op dezelfde manier.

Podcasts afspelen via een Mac computer of een pc?

Vanaf een Mac computer of een pc is het ook mogelijk om de iTunes Store of andere aanbieder van podcasts te bereiken. Eens je daar aangekomen bent, kun je je op dezelfde manier als met de app abonneren. Ook het beluisteren van de bestanden gebeurt op dezelfde manier als met de app.

Zelf een podcast maken

Apple biedt op zijn iTunes site een handleiding aan om zelf podcasts te maken. Zo kun je zelf aan de slag gaan om je eigen content te produceren! Bij het publiceren van je eigen creatie, heb je wel een Apple ID nodig.

Worden alle podcasts enkel in de iTunes store aangeboden?

Het antwoord op deze vraag luidt: nee. Podcasts worden ook op sites van derden aangeboden. Wie zich daar op wil abonneren, kan de url die naar de het geluidsbestand leidt, kopiëren en plakken in de eigen iTunes account. Verder bestaan er ondertussen vele alternatieven voor de iTunes store.

Abonnementen stopzetten

Dit kun je eenvoudig doen door naar binnen iTunes of een andere aanbieder naar ‘my podcasts’ te gaan. Daar ga je op zoek naar de podcast die je niet meer wilt ontvangen. Vervolgens ga je naar instellingen. Daar kun je je abonnement stopzetten.

Alternatieven voor iTunes

Toen we dit artikel schreven, kregen we de indruk krijgen iTunes de enige aanbieder is van podcasts. Er zijn echter alternatieven die eveneens kwaliteitsvolle content in de vorm van een geluidsbestand publiceren. Voorbeelden van andere aanbieders zijn: Stitcher voor iOS en Android, Spotify, Podcast Republic voor Android, BeyondPod voor Android, Overcast voor iOS, TuneIn voor Android en iOS, Grover voor Windows, en Soundcloud voor Android en iOS. Ook deze diensten bieden je de mogelijkheid om je op podcasts te abonneren.

]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) Social Media Sat, 17 Mar 2018 19:23:38 +0000
Wat is een vlog? | Betekenis en Definitie https://www.bronso.nl/blog/social-media/wat-is-een-vlog https://www.bronso.nl/blog/social-media/wat-is-een-vlog

Wat is een vlog

Het woord vlog verschilt maar één letter van het woord blog. De v staat voor video. Een vlog is met andere woorden dus een videoblog. In feite is vloggen het woord video en bloggen gecombineerd.

Waarom een vlog gebruiken?

Vloggen of een videoblog maken, doe je wanneer je verbaal beter bent dan schriftelijk. Wie een vlotte babbel heeft, zal het gemakkelijker vinden om te vloggen dan om te bloggen. Tegelijk kun je in kortere tijd een langer verhaal vertellen. Een blog schrijven van 600-700 woorden duurt minstens een uur.

Een vlog met hetzelfde aantal woorden opnemen, kost je heel wat minder tijd. Bijkomend zien je kijkers meteen met wie ze te maken hebben. Dit maakt je verhaal heel wat duidelijker. Een videoblog geeft je extra mogelijkheden. Zo kun je dingen in het echt laten zien en bij een blog blijft het vaak bij woorden en een foto als illustratie.

Zakelijk vloggen

Vlogs worden ook ingezet door bedrijven. Zo vind je op YouTube voorbeelden van verwarmingsinstallateurs die uitleggen hoe een verwarmingsketel werkt en krijg je van Eli The Computerguy alles te horen wat je maar wil weten over pc-gerelateerde onderwerpen. Op die manier leren je kijkers heel wat bij over onderwerpen die hun interesseren.

Zakelijke vlogs hebben wel een grote valkuil. Je moet altijd bewaken dat je vlog geen commercial wordt. Als dat het geval is, dan klikken de kijkers vlug weg. Dit is trouwens ook het geval bij reclameblokken op TV. Die stijl moet je dus zeker vermijden!

Wat heb je nodig om een vlog te maken?

Wie aan video denkt, denkt al vlug dat het nodig is om dure apparatuur in huis te halen. Tegenwoordig is dit niet altijd meer nodig. Met een moderne smartphone en een tripod waar je de telefoon kunt inzetten, kom je er ook. Een webcam gebruiken kan natuurlijk ook. Natuurlijk kun je ook een fototoestel met videofunctie gebruiken.

Een tripod of andere standaard is wel handig om te gebruiken, omdat je zo het apparaat dat je gebruikt goed horizontaal kunt houden. Na de opname, rest je alleen nog het filmpje te uploaden naar YouTube of een andere vorm van sociale media.

Beroemde Nederlandstalige vloggers

Vloggers vind je niet alleen in het Engelstalige taalgebied. In Nederland en België zijn Enzoknol, Kwebbelkop, Jelly, Unagize, Acid, Kevser, Achterklap en Zaka populair. Deze vloggers zijn vooral populair bij jongeren.

De meeste van deze YouTube idolen maken loaden dagelijks een video op! Voor sommige van deze jongeren is hun vlog een vorm van dagboek. Anderen halen dan weer graag grappen uit die ze pranks noemen. Andere vloggers zijn gamers die hun spelresultaten online delen al dan niet vergezeld van een commentary.

Deze vorm van commentaar kan gerelateerd zijn aan het game dat gespeeld wordt. In bepaalde gevallen kan het ook gaan over iemands opinie over maatschappelijke problemen en soms zelfs over politiek.

Wie was eigenlijk de eerste vlogger?

De eerste vlogger was een Nederlander. Luuk Bouwman vlogde in 2002 al op tropisms.org. Toen was er van YouTube nog geen sprake! Hij werd door de gezaghebbende krant de Guardian een trendsetter genoemd. tropisms.org staat jammer genoeg niet meer helemaal online, maar wordt vandaag nog wel vermeld op de persoonlijke website van Luuk Bouwman: luukbouwman.com!

Welke elementen bevat een vlog?

Een vlog is in wezen een filmpje. Toch zijn er nog andere elementen nodig om de vindbaarheid te vergroten. Zo vind je meestal ook een inleidende tekst, afbeeldingen en metadata om de vindbaarheid in zoekmachines te vergroten.

Vloggen met een eigen domeinnaam of op een platform?

De eerste vlogger deed dit op een eigen website met een geregistreerde domeinnaam. Dat was in 2002 een logische keuze, want YouTube, Vimeo en Dailymotion bestonden nog niet. Waar je ook voor kiest, in beide gevallen is het van het allergrootste belang dat je vindbaar blijft. Ook voor vloggen geldt dat je vlogs en/of je domeinnaam door de crawlers van Google moeten worden opgepikt. SEO is bijgevolg dus ook een belangrijk gegeven voor vloggers.

Wie voor een eigen site kiest om te gaan vloggen, moet over de nodige kennis beschikken om zelf een website te kunnen maken. Tegenwoordig kan een eigen website ontwikkelen ook steeds makkelijker door middel van platformen zoals WordPress.com en Weebly. Je hoeft niet langer een kei te zijn in html5 en CSS om tot mooie resultaten te komen.

Platformen zoals YouTube, Vimeo en Dailymotion zijn bij de meeste mensen bekend als sites waar je zowel video’s kunt bekijken als uploaden. Die populariteit kan in je voordeel werken, maar ook in je nadeel. Er zijn zoveel gebruikers dat het steeds moeilijker wordt om op te vallen!

Belangrijk: niet elke YouTuber is ook een vlogger

We noemden in dit artikel enkele platformen die je als vlogger kunt gebruiken. Daarbij is het belangrijk om weten dat niet elke YouTuber of gebruiker van gelijkaardige platformen ook een vlogger is. Een vlog is een blog in beeldvorm. Niet ieder filmpje op YouTube valt daarom onder de noemer vloggen.

]]>
info@bronso.nl (Sofian Bouazzaoui) Social Media Sat, 17 Mar 2018 19:22:57 +0000